Ders zili onun için evde çalıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus'ta ''cildi eriten hastalık'' olarak bilinen ''epidermolizis bülloza'' nedeniyle evden çıkamayan 10 yaşındaki çocuğun okul hayali, evinde gerçeğe dönüşüyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde cildi eriten hastalık olarak bilinen ''epidermolizis bülloza'' ile mücadele eden 10 yaşındaki Abbas Durak'ın okula gidebilme hayali Milli Eğitim Müdürlüğü'nce evinde gerçeğe dönüştürülüyor.

Vücudunun hemen her yerinde sürekli yaralar bulunan Ali Mistilli İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Abbas Durak (10), Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim uygulaması kapsamında eve gelen öğretmeni sayesinde 4 yıldır eğitimden geri kalmıyor.

Kız kardeşi Evin Durak (4) ile aynı hastalıktan muzdarip olan Abbas, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evinin odasında oluşturulan sınıf ortamındaki eğitimini her gün normal öğrenciler gibi önlüğünü giyip ders başı yaparak sürdürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen sınıf öğretmeni Seda Tenlik'ten günde 6 saat eğitim alan Abbas Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin kendisine sunduğu imkanla eğitiminden geri kalmadığını belirterek, ''Evde eğitim aldığım için çok mutluyum. Bana bu imkanı sağlayan devletimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Öğretmen veya doktor olmak istediğini ifade eden Durak, bu sayede kendisi gibi küçük hastalara umut ışığı olabileceğini, bu hayalle yaşama tutunmaya çalıştığını söyledi.

Öğretmen Seda Tenlik de Abbas'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu, kendisinin de işini severek yaptığını belirterek, ''Evde eğitim okula gidemeyen çocuklara yönelik bir program. Bence çok yerinde bir uygulama. Çünkü böyle bir sistem olmasaydı Abbas eğitim alamayacaktı. Okuldan hiçbir eksiği yok. Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen müfredat doğrultusunda haftada toplam 30 saat olmak üzere tüm dersleri görmüş oluyor. Onun eğitimine katkıda bulunmak beni çok mutlu ediyor'' diye konuştu.

Tarsus Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan ise Abbas Durak'ı Milli Eğitim Şube Müdürü Zarif Fesli ve Ali Mistilli İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Nur Fenk'le birlikte evinde ziyaret etti.

Rahatsızlığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin evlerinde eğitim aldıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu:

''Abbas'ı evinde görmek, devletin sevgisini ve şefkatini hissettirmek için ziyarete geldik. Öğretmenimizi tebrik ediyorum. Sevgili Abbas'a da başarılar diliyorum. Abbas'la birlikte 9 öğrencimiz bu hizmetten yararlanıyor. Sağlık sorunu nedeniyle okullarına gidemeyen çocuklarımızın aileleri bize başvuruyor. Biz de başvuru üzerine tam teşekküllü bir hastaneden çocuğun evden çıkmasının mümkün olmadığına veya sakıncalı olacağına dair sağlık kurulu raporunu istiyoruz. Sağlık raporu alınmasının ardından rehberlik ve araştırma merkezi uzmanlarının da olumlu raporu doğrultusunda çocuklarımızın eğitimi için öğretmen görevlendiriyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber