Meclis yine fazla mesai yapacak

Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 ili daha teşvik kapsamına alan yasa tasarısı ile 1 haziranda yürürlüğe girecek TCK ve ilgili yasaların yürürlüğüne ilişkin yasa teklifleri görüşülecek.

Haftalardır normal mesai saatleri dışında çalışan Meclis, bu haftayı da fazla mesai ile geçirecek. Genel Kurul'da yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimi amacıyla kullanımına ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

Ardından da, 13 ili daha teşvik kapsamına alan yasa tasarısı görüşülecek. Bu tasarıların tamamlanmasının ardından, Genel Kurul, yürürlük tarihi 1 hazirana ertelenen, Türk Ceza Yasası ve Ceza Muhakemeleri Yasası'nın yürürlük ve uygulama şekline ilişkin yasa tekliflerini ele alacak.

Meclis İhtisas Komisyonları'nda da önemli düzenlemeler görüşülecek. Meclis Adalet Komisyonu, yeni Türk Ceza Yasası, Ceza Muhakemeleri Yasası ve Ceza İnfaz Yasası'nda değişiklikler öngören yasa teklifleri ile Adli Sicil Yasası'nda değişiklik yapan yasa teklifini ele alacak.

Görüşmeler sırasında, gazetecilere hapis cezası öngören düzenlemelere ilişkin tartışmaların öne çıkması bekleniyor.

Sağlık sigortaları da ele alınacak

Meclis Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarılarını ele alacak. Bu kapsamda yaşlılık aylığının bağlanabilmesi için, ilk kez sigortalı olan kadınların 58, erkeklerin ise 60 yaşını doldurmuş olması ve 9 bin günlük malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları priminin ödenmiş olması hükme bağlanıyor.

Eski milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 1991 yılında milletvekili lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili olarak oluşurulan Araştırma Komisyonu ise, 10 mayıs salı günü cinayetin işlendiği evde incelemelerde bulunacak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber