İş ve Meslek Danışmanlarının tedirginliği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, iş ve meslek danışmanı istihdam edileceğini ve işsiz adaylara bu personelin danışmanlık yağacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda illere kontenjan tahsisi yapıldı ve eğitime katılacak 3 bin 500 aday içerisinden 2 bin kişinin iş ve meslek danışmanı olarak atanacağı açıklandı.

Adaylar bu konudaki paylaşımlarını http://forum.memurlar.net/konu/1340376/ adresinde devam ettirmektedir.

Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde eğitime katılan adayları tedirgin eden bir söylenti yayılmıştır. Buna göre 2 bin kişilik iş ve meslek danışmanı kadrolarına sadece eğitime katılanlar değil, KPSS paunı olan ve eğitimi almayan adayların da katılabilecektir. Bu çerçevede 18 Kasım'da Sivas'ta İŞKUR il müdürlüğünün önünde 100'e yakın aday eylem yaptı.

13 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile "İş ve Meslek Danışmanı" unvanı 4/B'li sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ekine eklenmiştir. Bu kararda yapılan belirlemeye göre bu sözleşmeli pozisyon unvanına başvurabilmek için, "Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak, İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak." şartı getirilmiştir.

2 bin iş ve meslek danışmanı alımının mevzuat dayanağı konusunda başka bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu dayanak hükmüne göre,

1- Alınacak kişiler 4/B'li olacaktır.

2- Yapılan belirlemeye göre bu unvana başvurabilmek için "istenen sertifikayı" yani İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak gerekmektedir. Dolaysıyla şuan itibariyle bu sertifikayı alamayanların başvuramayacağını düşünmekteyiz. Ancak İŞKUR Genel Müdürlüğünün de bir açıklama yaparak, durumu netleştirmesi ve sürece ilişkin bilgi vermesi yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber