Memur-Sen'den bakan Dinçer'e: Rüyanda bile rotasyonu görme

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlere yönelik rotasyon uygulamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Rüyanda bile rotasyonu görme, bu rüyanın hayra yorulacak yanı yok" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirerek, "Rüyanda bile rotasyonu görme, bu rüyanın hayra yorulacak yanı yok" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri ile Garden Kale Otel'de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının darbe dönemine ait bir uygulama olduğunu savunarak, "Bugünde bir sorun var dedim, şöyle geriye doğru bir baktım ki; 1981 yılında darbeci paşa Kenan Paşa'nın Öğretmenler Günü ilan ettiği bir gün ve darbecinin zorunlu hale getirdiği bir gün. Halbuki 3 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, evrensel ve dünyalı olmanın bir günü. Hani bu zamana kadar diyorduk ya 'gömleği giyerken ilk düğmeyi yanlış düğmelerseniz, gerisi de yanlış gider'; o ilk düğmeyi düğmeleyen de darbeci olunca bugünden artık hayır beklemiyoruz. Siyasetçilere 'hamaset yapmayın' diyoruz, biz yaptığımız işin karşılığını, hak ettiğimiz ücreti istiyoruz. Bunu yapacak olan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen'dir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere yönelik rotasyon uygulamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştiren Gündoğdu, "Öğretmenler rotasyonla Türkiye'nin her yerine dağılacak, öğretmen açığını kapatacak sayın bakan. Biz yetkili sendikayız, bize rağmen bu ülkede hiçbir bakan kavimler göçü yapamaz, rotasyon yapamaz ama derdiniz mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığını gidermekse, hükümet olarak 10 bin TL verdiğiniz halde doktor gönderemediğiniz ücra yerlerin en ücra köşesine bin TL'lik pozitif ayrımcılık ödeme yapın, öğretmensiz köy bırakmayalım. Hem bir kuruş fedakarlık yapmayacaksınız, hem de öğretmeni döverek rotasyona tabii tutma anlayışını 'düşünmüştüm, ama, ancak lakin'i yok, rüyanda bile rotasyonu görme, bu rüyanın hayra yorulacak yanı yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber