Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2011 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenleme için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, yoğun bir gündemle çalışacak. Genel Kurul, haftaya bedelli ve dövizle askerliğe imkan getiren yasa tasarısıyla başlayacak. 29 Kasım Salı günü görüşülecek olan Tasarı, 30 yaşından gün almış olanların 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanmasını ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulmasını öngörüyor.

Tasarıyla, yurtdışında 3 yıl çalışanlar, 10 bin Avro bedelle askerlik yapacak ve temel askerlik hizmetinden muaf olacak. Uygulamadan elde edilecek gelir, şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, TSK ve emniyete mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacak.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu Teklifi görüşülecek. "Temel yasa" olarak bölümler halinde görüşülecek olan teklifle, Meclis idari teşkilatının yetki ve sorumlulukları yeniden düzenleniyor.

Teklifle, Meclisin güvenliği, polis tarafından sağlanacak. Meclisteki askeri tabur ise kalkacak.

TBMM Genel Sekreter Yardımcılıklarına bağlı hizmet birimleri, "müdürlük" yerine "başkanlık" statüsü altında olacak. Her siyasi parti grubunda 5 grup danışmanı ve tüm siyasi parti grupları için toplam 25 büro görevlisine ek olarak TBMM'de grubu bulunan her siyasi parti için parti grubunun milletvekili sayısının yüzde 10'u oranında büro görevlisi çalıştırılabilecek.

Milletvekili danışman ve yardımcı personeline, milletvekilinin talebi üzerine TBMM Başkanlığınca görevlendirilmesi suretiyle görev yaptıkları ilin belediye sınırları dışına çıkmaları durumunda, il dışında geçirdikleri her bir gün için yolluk ödenecek.

Genel Kurul, 29 Kasım Salı günü 15.00-20.00, 30 Kasım Çarşamba ve 1 Aralık Perşembe günleri ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

-Komisyonlar- TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

İçişleri Komisyonu, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Yasa Tasarısı"nın görüşmelerine 30 Kasım Çarşamba günü devam edecek.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını 30 Kasım Çarşamba günü görüşecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini bu hafta da sürdürecek. Komisyon, Türkiye Halk Bankasının 2009 yılı hesaplarını 30 Kasım Çarşamba, İMKB, İstanbul Altın Borsası ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığının hesaplarını ise 1 Aralık Perşembe günü ele alacak.


TBMM'DE BUGÜN...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 11.45'de Kazakistan Senato Başkanı Hayrat Mami ile başbaşa görüşecek, saat 12.00'de Divan Salonu'nda heyetler arası görüşmeye geçilecek. Çiçek, Mami ve beraberindeki heyet onuruna öğle yemeği verecek. TBMM Başkanı Çiçek, Kazakistan'ın 20. bağımsızlık yıldönümü vesilesi ile Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda verilecek konser programına katılacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, saat 10.30'da toplanacak.

Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in ev sahipliğinde, 12.30-17.00 saatleri arasında TBMM Büyük Grup Toplantı Salonunda, Balkan-Rumeli Sivil Toplum Kuruluşlarından 250 dolayında temsilcinin, milletvekillerinin, işadamı ve büyükelçilerin katılımıyla tanışma ve dayanışma toplantısı düzenlenecek. Basına açık yapılacak toplantı öncesi TBMM Üyeler Lokantasında yemek verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber