Unakıtan'ın beklentisi işsizliğin azalması...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Göreceksiniz Türkiye'de bu senenin sonlarından başlamak üzere önümüzdeki yıllar işsizliğin süratle azaldığı yıllar olacaktır" dedi.

Unakıtan, eşi Ahsen Unakıtan'ın Fatih Koleji tarafından yılın annesi seçilmesi dolayısıyla okulda düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Maliye

Bakanı Unakıtan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün açlık sınırındaki kişilere vatandaşlık geliri verilmesiyle ilgili yasa teklifine ilişkin bir soru üzerine, tasarıyı Akgül'ün daha önce kendisine verdiğini ancak henüz inceleme fırsatı bulamadığını söyledi.

Bakan Unakıtan, "Ben ona fakir babası diyorum. Devamlı suretle fakirleri kollayıp, gözlemek için birçok projeler üretiyor" dedi.

Tasarıyı inceleyip ne getirip ne götüreceğini hesapladıktan sonra karar verebileceklerini kaydeden Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

"Bir toplumun en büyük özelliği fakirine sahip çıkmasıdır. Biz hükümet olarak da bu şekilde davranıyoruz. Önce dar gelirlileri, hatta hiç geliri olmayanları projelerimizde öne alıyoruz. Bunları düşünecek olursak en büyük hizmet edeceğimiz nokta işsizimize iş bulma meselesidir. Hükümetimizin şimdiye kadar ekonomik politikalarında takip ettiği, en çok önem verdiği husus da budur. Göreceksiniz Türkiye'de bu senenin sonlarından başlamak üzere önümüzdeki yıllar işsizliğin de süratle azalacağı yıllar olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber