Yıldırım: Telekom özelleştirmesinde sonuç alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom özelleştirmesinde sonuç alınacağı konusunda hiçbir tereddütü bulunmadığını söyledi.

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 5. Telekomünikasyon Arenası'na video konferans yöntemiyle katılan Yıldırım, konuşmasında, Türk Telekom'un 1995 ve 2000'li yıllarda başarısız özelleştirme denemeleri olduğunu anlattı.

Şu anda, takvimi belli olan bir özelleştirme süreci bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu özelleştirme takviminin nihayet sonuna yaklaşmış bulunuyoruz" dedi.

Bakanlığının, Türk Telekom'un özelleştirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi ile birlikte gereken altyapıyı hazırladığını anlatan Yıldırım, "Esasen özelleştirmeye gösterilen ilgi de bunun en güzel delilidir. O bakımdan özelleştirmede sonuç alınacağı konusunda hiçbir tereddütüm yoktur" diye konuştu.

Yıldırım, Elektronik Haberleşme Kanunu'nun hazırlık çalışmalarının da tamamlandığını, tasarı haline geldiğini ve Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldığı bildirdi. Yıldırım, "Amacımız, bu yasama yılı içinde bu kanunun yasalaşmasıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber