Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, ''1000 Köye 1000 Ziraat Mühendisi Projesi'' kapsamında istihdam edilecek ziraat mühendislerinin statüsünü ve hangi şartlarda görev yapacaklarını açıkladı.

Haber Giriş : 23 Ağustos 2003 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, ''1000 Köye 1000 Ziraat Mühendisi Projesi'' kapsamında istihdam edilecek ziraat mühendislerinin statüsünü ve hangi şartlarda görev yapacaklarını açıkladı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Sami Güçlü, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaretinin çıkışında, 1000 Köye 1000 Ziraat Mühendisi Projesi ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Güçlü, köylerde görevlendirilecek ziraat mühendislerinin, bulundukları bölgede çiftçi eğitimiyle ilgili çalışma yapacaklarını ve köyün sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri üreteceklerini söyledi. Güçlü, ''Bu arkadaşlarımız köyün her türlü sorununu başta siyasiler olmak üzere vilayete ve özel idareye iletecek. Projenin amacı, o bölgelerde ortaya koyacağımız bir başarı, bir alternatif ürün ya da çiftçilerin gelirindeki bir artışla dalga etkisi yaparak heyecanın çevreye yayılmasını sağlamaktır. Böylece Cumhuriyetin 80. yılında tarımın önemini, tarımsal kalkınmanın gerekliliğini, tarımda bir gelişme yapılmasının mümkün olabileceği göstermeyi amaçlıyoruz'' dedi.


3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK

Köylerde görevlendirilecek ziraat mühendislerinin statüleriyle ilgili bilgi veren Bakan Güçlü, kamunun 1000 ziraat mühendisinin istihdamıyla ilgili hiçbir harcama yapmayacağını ifade ederek, ''Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler sözleşmeli statüde, hizmet satın alma usulüne göre istihdam edilecekler. İlk etapta 3 yıllık bir sözleşme yapılacak. Mühendisler, görevlendirildikleri köyler memnun kaldığı takdirde bu köylerde görev yapmaya devam edecekler. Herhangi bir memnuniyetsizlikte sözleşmeleri feshedilecek. 3 yıl sonunda ise yine görev yapılan köydeki insanların memnuniyetini bildirmesi halinde kadroları daimi olacak'' diye konuştu.


Tarım Bakanı Güçlü, projeye Türk- İş, TOBB, TZOB ile birçok sanayicinin destek verdiğini vurgulayarak, ''Projenin iki tane gayesi var. Birincisi işsiz ziraat mühendisleri ve veterinerlere istihdam sağlamak diğeri ise tarımsal kalkınmayı temin etmektir. İstihdam meselesi projenin amacı içinde en son sırada yer almaktadır. Projeyle köylünün gelir seviyesini, eğitimlerini, sosyal hayatlarını yükselterek aile ilişkilerini daha düzenli hale getireceğiz. Proje, kırsal kesimdeki insanları refah içinde yaşama sevincine kavuşturacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber