Edirne Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, liseli kız öğrencilerin giydiği kısa etekleri eleştirdiği ve öğrencilere hakaret ettiği iddialarıyla CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e verdiği soru önergesinin ardından görevden alındı.

Edirne'deki yerel gazetelerde yayımlanan haberde, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci'nin, Edirne Kız Meslek Lisesi ziyareti sırasında kısa etek giyen kız öğrencileri görünce tepki gösterdiği ve öğrencilere hakaret ettiği ileri sürüldü. Bu haberleri dayanak gösteren CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi. Gürkan önergesinde, Edirne'nin tarihi boyunca uygarlık ve medeniyetler beşiği olduğunu, laiklikten ve Atatürkçü düşünceden ayrılmadığını söyledi.

CHP Milletvekili Recep Gürkan'ın soru önergesinden 2 hafta sonra Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, görevinden alınarak bakanlık müşaviri görevine atandı. 3.5 yıldan bu yana Edirne'de görev yaptığını belirten Şerafettin Demirci, "Bakanlığın tasarrufu doğrultusunda bakanlığa müşaviri olarak atandım. Hayırlısı. Ben memnunum bu karardan. Edirne ve Edirne halkını seviyorum. İddialara sitem ediyorum. Hak etmediğim iddialar. İddiaları kabul etmiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber