Kılıçdaroğlu'nun oğlu 1983 doğumlu olduğu için bedelliden yararlanamıyor/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem'in bedelli askerlikten yararlanmayacağına yönelik açıklamasında gafa imza attı. Kılıçdaroğlu ?Oğlum bedelliden yararlanmayacak, onun askere gitmesini istiyorum? dedi, ancak oğlu 1983 doğumlu olduğu için zaten çıkan yasadan yararlanamıyor.

Oğlumun askere gitmesini istiyorum

Kılıçdaroğlu dün gazetecilerin ?Oğlunuz Kerem de 1982 doğumlu diye biliyoruz. Yararlanacak mı bedelliden, var mı böyle bir düşünceniz?? sorusuna, ?Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum? yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, bu düşüncesini oğluyla konuştuğunu da belirtti. Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerin sorusunda yer alan ?1982' tarihini ?oğlum 1983 doğumlu' diye düzeltmek yerine, oğlunun bedelliden yararlanmayacağını söylemesi dikkat çekti.

Genel Merkez'den düzeltme çabası

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin CHP Genel Merkezi'nden ise iki farklı açıklama geldi. İlk açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bedelliden yararlanmaması için ?oğluyla düşüncesini paylaştığına' yönelik ifade yer alırken, ikinci açıklamada bu ifade metinden çıkarıldı. Ayrıca ilk metinde gazetecilerin sorusu tırnak içinde verilmezken, ikinci metinde gazetecilerin sorusuna vurgu yapılarak ?soru cevap' şeklinde bir metin yer aldı. NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber