MASAK yeniden yapılandırılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, muhtarların maaşlarının artırılmasına ilişkin tasarının Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın onayından sonra hayata geçirileceğini belirterek, "Muhtarlar şu anda 3 bin gösterge üzerinden maaş alıyorlar. Bunu iki katına kadar çıkarmamız mümkün" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'da yaptığı görüşmelerle ilgili kurulu bilgilendirdiğini ifade etti. Toplantıda Meclis'e sevk edilme aşamasına gelen iki kanun tasarısının imzaya açıldığını açıklayan Şahin, bunlardan birisinin Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) Teşkilat ve Görevleri ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Yolsuzluğun Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı olduğunu bildirdi.

1996 yılında 4208 sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'la Maliye Bakanlığı'nın teşkilat yapısı içinde MASAK'ın kurulduğunu hatırlatan Şahin, bugün gelinen noktada inceleme, soruşturma ve yargı süreçlerinin çok uzun zaman alması, soruşturmaların adli ve mali boyutunun eş zamanlı yürütülememesi, bu süreçlerde ihtiyaç duyulan veri ve bilgi altyapısının eksikliği ve uluslararası bilgi değişiminde yaşanan zorlukların, suçla mücadelede birtakım zorluklar getirdiğine işaret etti.

Tasarının, 4 geçici madde ile birlikte 52 maddeden oluştuğunu söyleyen Şahin, bu tasarının imzaya açılmasına ve bir an önce TBMM'ye sevkine karar verildiğini ifade etti. MASAK'ın Maliye Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak yeniden yapılandırıldığını kaydeden Şahin, MASAK'ın daha etkin çalışmasını teminen hizmet birimlerinin daire başkanlığı olarak oluşturulacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber