Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri ertelendi

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın görüşülmesinin ertelenmesini istedi.

Ankara - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın TBMM'de görüşülmesinin 10-15 gün ertelenmesini istedi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu da bu isteğe uyarak, Tasarı'nın tümü üzerindeki görüşmelere başka tarihte devam edilmesini kararlaştırdı.

TBMM Sağlık, Eğitim, Aile ve Sosyal İşleri Komisyonu'nda, bugün Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine başlandı.

Tasarının genel gerekçesinin okunmasının ardından konuşan Bakan Başesgioğlu, komisyon toplantısına katılan çok sayıdaki milletvekili ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine tasarıya ilişkin bilgi verdi.

Sosyal güvenlik alanında ihtiyaçların giderilmesi yönünde hazırlanan tasarının, gelecek nesilleri ilgilendirdiğini belirten Başesgioğlu, "Bu tasarıda amaç, insan onuruna yakışır, başkalarına muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini sağlamaktır. Yani, kula kul olmaktansa devletin şemsiyesi altında, sosyal ihtiyaçların karşılanması sağlanacak" dedi.

Başesgioğlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nda bazı zaaf ve eksikliklerin olduğuna değindi.

Tasarının taraflara anlatılması ve eksikliklerinin giderilmesi için süreye ihtiyaç olduğunu belirten Başesgioğlu, tasarının komisyonda görüşülmesine 15-20 gün sonra başlanması talebinde bulundu.

Komisyon, Başesgioğlu'nun, ek süre talebini dikkate alarak, bu sürenin sonunda yeniden toplanarak tasarı üzerindeki görüşmeleri sürdürecek.

Bakan Başesgioğlu, toplantının ardından gazetecilerin soruları üzerine; sosyal tarafların, tasarı üzerinde Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikleri yeterince inceleme fırsatı bulamadıklarını belirttiklerini söyledi.

Başesgioğlu, sosyal taraflarla yeni bir çalışma yapacaklarını ve gerekli görülürse değişiklik önergeleri hazırlayacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber