Her saç dökülmesi kellik değildir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ecz. Ersan Ercan, her saç dökülmesinin kellik olmadığını söyledi.

HC Hair Care Saç Bakım Ürünleri'nin sahibi ve ERC Laboratories Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ersan Ercan, pek çok kişinin saç kaybı ile karşılaştığı dönem içerisinde, kel kalacağı korkusu yaşadığını belirterek, "Erkek ya da kadın hemen her birey, hayatının bir veya birden çok döneminde mutlaka aynı endişeyi duyuyor" dedi.

Ecz. Ersan Ercan şunları kaydetti: "Halk arasında kellik olarak bilinen, tıp dilindeki adı Androjenik Allopesi yani erkek tipi saç dökülmesi, tamamen genetik kaynaklıdır. Kişinin anne ya da babasından, diğer bir deyişle soyundan aldığı genler belli bir yaştan sonra saçların dökülmesine neden olmaktadır. Genetik saç dökülmesinde süreç 19-20'li yaşlarda başlar, 30 yaşlarında ise hissedilir derecede kendini gösterir. 30 yaşını aşmış bir erkekte, alın kenarları ve tepede hiç açıklık meydana gelmemişse,

ilerleyen yıllarda bu kişinin tamamen kel kalma olasılığı yok denecek kadar azdır. Bu kişilerde, ağır hastalık, ilaçlar ve bazı olağandışı durumlar haricinde, 40-50'li yaşlara doğru zamanla saç tellerinde kısmen bir zayıflama ve belli noktalarda yaşa bağlı seyrelmeler görülse de,tüm saçlarını kaybetme olasılığı imkansıza yakın ölçüdedir.

Diğer taraftan, genetik saç dökülmesi yaşayan ve saçlarının büyük bir bölümünü kaybetmiş kişilerin, cerrahi işlemler dışında hiçbir uygulama ile 5-10 sene önceki saçlarına kavuşması beklenemez. Bu nedenle kelliğe yüzde 100 çözüm getirdiğini iddia eden ürünlere fazla itibar edilmemesi gerekmektedir. Genetik saç kayıplarında kullanılan ürünlerden, dökülen saçları yeniden çıkarması değil, etkin bir saç bakımı yaparak mevcut durumun korunması beklenmelidir.

Sonuç olarak ; çeşitli çevresel faktörler nedeniyle (stres, hava kirliliği, mevsimsel değişiklikler vs.) yaşanılan bazı dökülmelerin yoğunlaşması, kişide kel kalma korkusuna yol açmamalıdır. HC kullanıcıları üzerinde elde ettiğimiz sonuçlar, doğru ürünlerle saç bakımı yapıldığı takdirde bu dökülmelerin zamanla ortadan kalktığını doğrular niteliktedir''.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber