Tren bileti almak neden bu kadar eziyetli...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın TCDD Genel Müdürüm,

Hafta sonu, Ankara'dan Eskişehir'e hızlı tren ile gittim. Büyük bir rahatlık. emeği geçen herkese ve özellikle TCDD emektarlarına teşekkür ediyorum.

Ancak, bilet alımı sırasında yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Zira artık bir değişiklik vakti geldi. Geç kalınmanın bir gerekçesi olamaz.

Türkiye'de şehirlerarası tren biletlerini TCDD satmaktadır. Bu amaçla kurulmuş bir web sitesi bulunmaktadır.

Ancak, Türk Hava Yollarından uçak bileti veya otobüs firmalarından yolcu bileti satış uygulamalarını düşündüğümde, uzun yıllardır kullanmış olduğum TCDD bilet satış sistemin artık çok eskidiğini ve ihtiyaçlara cevap vermediğini belirtmek istiyorum.

TCDD'den tren bileti satın almak için önce tcdd.gov.tr'ye, oradan "Bilet Satış rezervasyon" adlı soldaki linke tıklamak, gelen sayfadan "TCDD Bilet Satış & Rezervasyon Uygulaması Internet Giriş" linkine tıklamak gerekmektedir. Bu derece zahmene katlanmak yetmemektedir. Ayrıca sistem üye olmak zorundasınız.

Yine örneğin TCDD'nin internet sitesinden bilet aldınız diyelim. Ne mail adresine bilgilendirme, ne cep telefonuna mesaj geliyor. Her halükarda son sayfayı yazıcıdan dökmelisiniz.

Yine, yataklı tren bilet alımında, aynı aileden insanları aynı kompartmana düşürmek için bazen onlarca bileti rezervasyon etmeniz gerekiyor.

Uygun tren bulmak için yaptığımız işlemler ise bazen insanı çok yoruyor. Ne var yani, THY gibi tek ekrandan yapacağımız seçimlerle işlemleri yapabilsek...

Çağımızın teknolojisi mobil üzerinden satış veya bilgilendirme işlemleri ise hiç düşünülmemiş... THY'nin çok hoş bir uygulaması var, bakılıp en azından esinlenerek yeni bir şeyler yapılabilir.

Ama benim önerim. TCDD personeli eliyle satış işlemi yapmaktan vazgeçmelidir. Bu konuda deneyimli firmalar kim ise onlarla çalışmalıdır.

TCDD artık hızlı tren ile çok büyük bir marka ve bir an önce bu konulara el atılmalı...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber