Bakan Şahin'den üniversite öğrencilerine bürokrasi dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çankaya Üniversitesi'nden bir grup öğrenciye ''bürokrasi'' konulu ders verdi.

Bakan Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Öğretim Elemanı Dr. Ertan Aydın ile 30 kişilik öğrenci grubunu, Vali Recep Yazıcıoğlu Toplantı Salonu'nda kabul etti.

Dr. Aydın, üniversitede öğrencilerine bürokrasi konusunda teorik dersler verdiklerini, bu konunun uygulamasına ilişkin de Bakan Şahin'in bilgi ve deneyiminden yararlanmak istediklerini söyledi.

Daha sonra, öğrencilere bürokrasi konusunda ders veren Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, Türk bürokrasi tarihi ve İçişleri Bakanlığının görevleriyle ilgili bilgi aktardı.

İçişleri Bakanlığının Türk tarihindeki dört temel bakanlıktan biri olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, ''Zaman içerisinde devletin büyümesi ve çağın ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi için yeni kurumlar ortaya çıkmıştır. Oluşan bakanlıklardan bir kısmı İçişleri Bakanlığından ayrılmış kuruluşlardır. Burası türev bir bakanlık değil türeten bakanlıktır. Yeni kurulan her bakanlık bu bakanlıktan esinlenmiştir'' diye konuştu.

Bakan Şahin, öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber