Trakya Üniversitesi'nin girişi göle döndü/ Video

Haber Giriş : 22 Aralık 2011 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne ve civarında gece saatlerinden bu yana yağan yağmur etkili oluyor. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nin girişi yağmur nedeniyle göle döndü.

Belirli aralıklarla devam eden yağış zaman zaman etkisini artıyor. Bu nedenle şehrin bazı cadde ve sokaklarında su birikintileri oluştu. Ancak yağmur en çok Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde etkisini hissettirdi. D-100 Karayolu üzerinde yer alan kampüsün giriş kapısının önünü tamamen yağmur suyu ile doldu.

Girişte rögar kapağının bulunmaması nedeniyle yol göle döndü. Üniversitesiye ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giriş araçlar güçlükle ilerleyebildi. Yolda inen vatandaşların bir bölümü, suyla kaplanan yolda üniversiteye giriş yapamadı.

Vatandaşlar, hastaneye gitmek için yolunu değiştirmek zorunda kaldı. Suyun tahliyesi için Edirne Belediyesi vidanjör istendi. Ancak aracın başka yerde bulunması nedeniyle suya bazı görevliler el imkanı ile müdahale etmeye çalıştı. Görevlilerin, ellerinde küreklerle rögar kapağını bulma çabaları ise sonuç vermedi.


Edirne'de sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiliyor

Edirne'de zaman zaman şiddetini artıran sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor.Üç gündür aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi girişinde oluşan su birikintisi nedeniyle vatandaşlar, üniversite hastanesine güçlükle gidebildi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.

Son üç günde metrekareye 47 kilogram yağış düştüğünü bildiren yetkililer, yarın bölgede karla karışık yağmur beklendiğini kaydetti.

CHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber