İki liseli kızın ölümüne sebep olan sürücü tahliye edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde okula yolunda çarptığı lise öğrencileri Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'un ölümüne neden olan minibüs sürücüsü Güner Çalışkan tahliye edildi.

Fatih Lisesi öğrencileri Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, geçen yıl 25 Kasım'da okullarına gitmek için İzmir Yolu üzerinden karşı tarafına geçmek isterken Güner Çalışkan'ın kullandığı 16 GD 730 plakalı minibüsün çarpmasıyla ağır yaralanmış, iki öğrenci kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından tutuklanan sürücü hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. Davanın son duruşmasında ise tahliye kararı çıktı.

Duruşmada konuşan ölen öğrencilerin yakınlarının avukatı Seffan Kılınç, raporda çelişkiler bulunduğunu savundu. Kazanın 12 metrelik yolun 10. metresinde meydana geldiğine dikkat çeken Kılınç, "Sanık hakkında, raporun başında 'ağır kusurlu' olduğu, sonunda ise 'asli kusurlu' olduğu yazılmıştır. Ölenlere de 'hafif kusurlu' denmiştir. 'Hafif kusurlu' diye bir terim yoktur. 'Asli kusurlu' veya 'tali kusurlu' denilmesi gerekirdi. Kaza, 12 metrelik yolun 10. metresinde meydana gelmiştir. O yüzden ölenlerin kusursuz olduğunu düşünüyoruz. Başka bilirkişiden rapor alınmasını istiyoruz, bu raporu kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Minibüs sürücüsü Güner Çalışkan'ın avukatı Ali Özcan da tanıkları mahkemenin bulduğunu açıkladı. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanık sürücüyü tahliye etti.

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ezgi Nil Topuz'un annesi Zeynep Topuz, tahliye kararıyla acılarının katlandığını söyledi.

Topuz, "Zaman içersinde mağdur olan, ölen çocuklarımız suçlu konumuna, suçlu olan kişi de mağdur gibi algılanmaya başlandı. 3-4 mahkeme öncesinde karşı taraf bize 'Yazıklar olsun size inşallah sizin başınızı da gelir' gibi cümleler sarf ettiler. Bunlar çok yaralayıcıydı. İnanılmaz yaralayıcı cümlelerdi. Bugünkü yapacağım konuşmada sadece şunu istemiştim ben. Vicdan sadece vicdan. Yüce Rabbim sadece içine vicdan versin ki ne yaptığını anlasın. Ben aynı şeyi yapsaydım, kapısında köpek olurdum." diye konuştu.

Ezgi Nil Topuz'un babası Saffet Topuz ise insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber