İşte bütçe maratonundan hatırda kalanlar.../ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütçenin 'en'leri

TBMM'de 14 günlük bütçe maratonu önceki akşam sona erdi. İşte bütçe maratonundan hatırda kalanlar...

2010 Yılı Bütçesi bazı günler sabahlara kadar süren oturumlarla milletvekillerini yorgun düşürdü. Toplamda 130 saat süren uzun maratonda sadece bütçe görüşülmedi, arada futbol dünyasını ilgilendiren şike yasası da kanunlaştı. İşte maratonun 'en'leri:

EN ALINGAN: MEHMET METİNER

Muharrem İnce'nin 'kadrolu laf atıcı' dediği AKP'li Mehmet Metiner, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle oturumu yöneten başkanvekilinden söz hakkı istemesiyle dikkat çekti. Metiner, kendisine yönelik çıkışlara basın toplantılarıyla da yanıt verdi.

EN EYLEMCİ: KAMER GENÇ

Deniz Feneri davısını protesto için her oturumda yanında taşıdığı fenerle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı çileden çıkardı. Arınç, sürekli kendisine laf atan Kamer Genç'e 'Sen o kirli fenerinle sokakları dolaş. Kamer Genç ile geçirilecek 1 dakika bile ziyandır' dedi.

EN NÜKTEDAN: SIRRI SÜREYYA ÖNDER

Kendisini herkese dinleten ender hatiplerden. Fıkra veya deyişlerle süslediği konuşmaları tüm vekilleri güldürdü. Öyle ki Başkanvekili Sadık Yakut 'Size sataşma yok ama, üslubunuz gerilen ortamı yumuşatacaktır' diyerek kendisine söz verdi.

EN ASABİ: HASİP KAPLAN

Sadece bardak kırarak değil kürsüye her çıktığında sakin başlayan ve her geçen dakika sinir katsayısı artan konuşmalarıyla dikkat çekti. AKP'lilere 'Edison mezarından çıkar yakanıza yapışır, ambleminizdeki ampulü patlatır, size de çakardı' dedi.

MUHARREM İNCE konuşmalarıyla sosyal paylaşım sitelerinin en gözde vekillerinden biri olan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, tiyatral, kafiyeli, etkili konuşma tarzını bütçe görüşmelerinde de sürdürdü.

Dilek GEDİK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber