Mahkeme salonunda kavga ettiler: 6 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yol vermeme ve korna çalma meselesi yüzünden işlenen cinayetle ilgili açılan davanın ilk duruşması başladı. Maktul ve tutuklu sanık yakınları arasında duruşma öncesi yaşanan kavga ve mahkeme salonunda devam eden tartışma nedeniyle 6 kişi gözaltına alındı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, "kasten adam öldürmek" suçundan haklarında 20'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar S.G (17), M.A (17) ve Turgut Tiryaki (19) ile öldürülen Günay Çetinkaya'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanıkların ikisinin yaşının küçük olması nedeniyle gizli yap ılan duruşma öncesinde maktul ve tutuklu sanıklar arasında kavga çıktı. Polisin biber gazı kullandığı kavga, Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle yatıştırıldı.

Kavga, mahkeme salonunda tartışmayla devam etti. Karşılıklı söz atmalarla başlayan tartışmada taraflar birbirlerinin üzerine yürüyünce araya polis girdi. Polis, tarafları sakinleştirdikten sonra hakim, güvenlik tedbirleri için müştekilerin ifadelerinin daha sonra alınmasına karar vererek, duruşmaya devam etti.

Müştekilerin çıkarılmasıyla ifadeleri alınan sanıklardan Tiryaki, "Olay sırasında araçtan inen şoför, otomobili üzerimize sürmüştü. Bunun üzerine S.G bağırdı. Arabadan inen şoför ile S.G karşı karşıya geldi. Fakat ben şoförü onun elinden aldım. Şoför ile ben boğuşmaya başladık. S.G. de daha ilerideki kişilere doğru gitti. Fakat bıçakla vurduğunu görmedim. Arkam dönüktü" dedi.

Cinayeti işlediğini itiraf eden S.G. ise "Olay günü, arabayı üzerimize sürdükleri için ben 'Ne yapıyorsunuz?' diye bağırdım. Arabayı kullanan Selman adlı şoför bana küfretti. Diğerleri de indi. Karşılıklı kavga etmeye başladık. Üzerimde bulunan kahverengi saplı bir bıçakla, benimle kavga eden Selman isimli kişiye doğru salladım. Ancak bu kişiye değil ölen Günay Çetinkaya'ya isabet etti" dedi.

Yaralanmadan sonra Günay ve Selman'ın aşağıya doğru kaçtıklarını belirten sanık S.G, "Kaçarken Günay elini göğsünün üzerine doğru bastır ıyordu. Yaradan kan akt ığını gördüm. Daha sonra bıçaktaki kanı silerek, mahalleden tanıdığım Ali Ağabey'e 'Al bu bıçak senin olsun' diyerek verdim. Yakalanınca da bıçağı Ali Ağabey'e verdiğimi söyledim. Diğer arkadaşlarımın bu olayda bir suçu yoktur. Cinayeti, ben yanlışlıkla işledim. Amacım öldürmek değildi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, güvenlik tedbirleri için ifadeleri alınamayan müşteki ve mağdurların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından polis, maktul ve tutuklu sanıklar arasında yaşanan olaylarla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

-Olay-

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde kasımda meydana gelen olayda, Selman Şahin otomobiline arkadaşı Günay Çetinkaya'yı da alarak Gazcılar Caddesi'ndeki iş yerine gitmek için yola çıkmış, yolda yürüyen 3 gence yoldan çekilmeleri iç in uyarı amacıyla korna çalmıştı.

Korna çalınmasına sinirlenen gençler ile sürücü ve arkada şı arasında çıkan kavgada Günay Çetinkaya, kalbine isabet eden 3 bıçak darbesiyle yaşamını yitirmiş, polis olayın ardından kavgaya karıştıklarını tespit edilen 3 kiş iyi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber