'Sosyal Güvenlik Reformu geleceğin planlaması'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu'nun, bugünün yasası değil, gelecek planlaması olduğunu ifade ederek, "Sosyal güvenlik sisteminde yaptığımız mevzuat değişikliği ancak 15-20 yıl sonra semeresini verir" dedi.

Başesgioğlu, "Dünya Hemşireler Günü" dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hemşireliğin, kutsallığının yanı sıra özveriye dayanan zor bir uğraş olduğunu kaydetti.

Hemşirelerin, eğitim, mesleki tanımlanma, nöbet, doğum izni gibi sorunların bulunduğunu belirten Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu üzerinde 2.5 yıldır çalıştıklarını anlatarak, küreselleşmenin yoğun şekilde yaşandığını, yerleşik değerleri altüst ettiğini, bunun için ülke ve fert olarak donanımlı olmak gerektiğini belirtti.

Başesgioğlu, ülke nüfusunun yüzde 85'nin sağlık güvencesi altında bulunduğunu vurgulayarak, "2.5 yıldır bu konuyu tartışmaya açık tuttuk. Bu konuda bilgisi olan herkesin sürece katkı vermesini arzu ediyoruz. Bizim vazgeçilmezlerimiz yok. Sosyal güvenlik sistemi yaparken arzumuz şudur: Bizden sonra gelecek nesillere, onların kaldırabilecekleri, tahammül güçlerini aşmayacak bir sistemi devretmektir. Sosyal Güvenlik Reformu, bugünün yasası değildir, gelecek planlamasıdır. Sosyal güvenlik sisteminde yaptığımız mevzuat değişikliği ancak 15-20 sonra semeresini verir"dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber