Bakan Dinçer: Öğretmen atamaları konusunda, somut hiçbir şey yapmadan konuşmayacağım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2011 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantının sunuculuğunu yapan Berna Laçin, Bakan Dinçer'e, öğretmenlerin meselesiyle ilgili küçük güzel bir haber almak istediğini ifade ederek, ''Bu 44 bin ataması yapılamayan öğretmenimiz ne olacak?'' diye sordu.

Bunun üzerine Dinçer, eğitim sistemini iyileştirmenin yolunun öğretmenlerden geçtiğini, öğretmenler iyiyse hiçbir engelin eğitimin kalitesine mani olamayacağını vurguladı. Öğretmenlik mesleğinin sadece atama bekleyenlerle ilgili sorunu olmadığına işaret eden Dinçer, şunları söyledi: ''Çok daha karmaşık sorunlarımız var. Ben sadece şunu söyleyebilirim. Taahhüt etmekten korkuyorum, çünkü benden önceki bakanımızın taahhüdü sebebiyle, 'somut, hiçbir şey yapmadan konuşmayacağım' diye kendi kendime söz verdim. O sözümü üzgünüm ama burada da değiştirmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ben bu sorunları önceki yıllardan da daha etkili şekilde çözmek için bütün gücümle çalışıyorum.''

Bakan Dinçer, Laçin'in ''2012 için umutlanalım mı?'' demesi üzerine, ''Umutlanabilirsiniz, sorunların hepsini çözeceğiz'' dedi.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlik mesleğinin sadece atama bekleyenlerle ilgili sorunu olmadığını söyledi. Dinçer, yaşanan sorunları daha önceki yıllardan da daha etkili şekilde çözmek için bütün gücüyle çalıştığını belirtti.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bir Okul 1000 Gelecek' ve ''Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy'' kampanyalarının tanıtım toplantısı, Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'in aşırı göç aldığı gerçeğinin bulunduğunu ancak eğitimle ilgili de sorunların da çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Şahin, ?Eğitim sorununu çözmenin tek yolu herkesin kendi varlığını sorgulamasından geçiyor.? ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Fransa'ya kızdıklarını, Sarkozy'i herkesin lanetlediğini hatırlatan Şahin, ''Ama bu sözle olmaz. Fransa'nın yaptığı arabadan daha iyi araba yapacaksın. Fransa'nın yaptığı ürünlerden daha iyi ürün yapacaksın.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin artık emir alan, gündemi belirlenen bir ülke olmadığını da dikkat çeken Şahin, ''Bu toplumun gelecek kaygısı hepimizin kaygısıdır. Yaşayan herkesin kaygısıdır. Bu kaygıyı hissettiğiniz için bugün çatı altında saatlerce dinlediğiniz için zaten bu iradeyi beyan ettiğiniz için ve bunun sonunda da hasat zamanının çok verimli olacağını, hem bu dünya için hem öbür dünya için hem Gaziantep hem ülkem için çok verimli olacağına inanıyorum.? şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Gaziantep'in eğitimle ilgili bulunduğu noktaya dikkat çekti.

Gaziantep'in eğitim dışındaki alanlarda göz kamaştırdığını vurgu yapan Dinçer, ?Tavus kuşu kuyruğunu açtığında, rengârenk gökkuşağını gıpta ettirecek özellikle sergilediği zaman müthiş gurur duyar ve kendisiyle böbürlenirmiş. Ama ayağını görür görmez hemen kuyruğunu kapatırmış. Çünkü ayağı çok çirkinmiş. Tabiri caizse, aslında eğitim Antep'in tavus kuşu ayağına benziyor.? değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının sunuculuğunu yapan sanatçı Berna Laçin de Bakan Dinçer'e, ataması yapan öğretmenlerle ilgili durumu sorup, bir müjde beklediklerini söyledi.

Dinçer de eğitim sistemini iyileştirmenin yolunun öğretmenlerden geçtiğini anlatarak, ?Öğretmenler iyiyse hiçbir engel, eğitimin kalitesine mani olamaz. Öğretmenlik mesleğinin sadece atama bekleyenlerle ilgili sorunu yok. Çok daha karmaşık sorunlarımız var. Taahhüt etmekten korkuyorum, çünkü benden önceki bakanımızın taahhüdü sebebiyle, ?Hiçbir şey yapmadan konuşmayacağım.' diye kendi kendime söz verdim. O sözümü burada da değiştirmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim, ben bu sorunları önceki yıllardan da daha etkili şekilde çözmek için bütün gücümle çalışıyorum.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber