Öğretmenlere nöbet tutturulmasına eğitimcilerden tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlere okulların güvenliğiyle ilgili nöbet tutturulmasını "işgüzarlık nöbeti" olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Avcı, eğitimcilerin görevi olmayan nöbet konusunda yasal haklarını arayacaklarını açıkladı.

Genel Başkanı Gürkan Avcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ''Devlet, güvenlik görevini de kamu çalışanlarına, öğretmenlere yıkarak, onların olası saldırılar karşısında hedef haline getirilmesi kabullenemez'' dedi. Bakanlığın bu uygulamadan vazgeçmesini isteyen Avcı, tepki çeken nöbet uygulaması konusunda şunları söyledi:
''Öğretmenler tüm resmi bayramlarda, ister hafta sonu ister sabah, akşam olsun adeta tören kıtası olarak kullanılmakta ve buna karşılık hiçbir ücret alamamaktadır.

Bütün gece nöbet tutan bir idareci veya öğretmenden, ertesi gün sağlıklı bir hizmet beklenemez. Gece boyu verilen bu mesainin karşılığı olarak tahakkuk ettirilen bir ücret yoktur. Eğitimcilerin can güvenliği binaların güvenliğinden önde tutulmalıdır. Öğretmenlerin çalışma saatleri kanunla belirlenmiştir. Can güvenliğimizi tehlikeye atan ve yasal olmayan bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz.''

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber