Memurlar Konut Edindirme Yardımı (KEY) için kesilen paralarını geri istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Kamu-Sen'e bağlı memurlar, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarındaki paraların faiziyle ödenmesini istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kamu-Sen'e bağlı sendikalar adına bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Mahmut Çubuk, 1987 yılında çıkarılan 3320 sayılı Memur ve İşçiler ile Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkındaki Kanun ile 1995 yılında kadar konut edindirme yardımı adı altında kendilerinden para toplandığını; ancak 10 yıldır bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürerek, kesilen paraların faiziyle birlikte geri ödenmesini istedi.

Çubuk, KEY hesabının adeta zenci saçına döndüğünü ifade ederek, "Ödendi, ödenecek derken, yıllarca oyalanan çalışanlar, artık bu kandırmacıya dur demektedir. Zira tasfiyenin üzerinden geçen onca yıla rağmen, hala bilinmezliklerle dolu KEY hesaplarının hak sahiplerine nasıl, ne zaman ve ne kadar ödeneceği bir muammadır" dedi.

Her hükümetin KEY hesaplarıyla ilgili çalışanların mağduriyetini karşılamayı dile getirmesine rağmen, herhangi bir düzenleme yapılmadığını ileri süren Çubuk, 59. hükümetin de somut bir adım atmadığını savundu. Çubuk, hükümete seslenerek, "Milyonlarca hak sahibinin gözü kulağı sizde. Alın terlerinin karşılığını almayı umut eden çalışanların tek beklentisi, KEY hesabında bulunan ana paranın günümüze kadar işletilecek faiziyle birlikte hak sahiplerine ödenmesidir. Paralarımızın üzerine soğuk su içirmeyeceğiz" diye konuştu.

Memurlar daha sonra dilekçe doldurarak Başbakanlığa gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber