İçişleri Bakanlığına, 'Nitelikli personel neden ayrılıyor?' sorusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Üyesi Hakkı Ülkü, TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek, son günlerde basına yansıyan emniyet teşkilatında yaşanan nitelikli elemanların ayrılması konusundaki gelişmelerle ilgili olarak, İçişleri Bakanı Aksu'nun bilgi vermesini istedi.

Özellikle kapkaç ve gasp olaylarının yaşandığı bir dönemde konunun daha büyük önem kazandığına dikkati çeken Ülkü, önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'nın belirlemelerine göre, halen 784 birinci sınıf, 682 ikinci sınıf emniyet müdürünün bulunduğu Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, yalnızca 2004'te 89 müdür teşkilattan ayrılmıştır. Son 4 yılda emekliliğini isteyen ya da istifa yoluyla ayrılan emniyet müdürlerinin sayısı ise 479'dur. Bir başka ifadeyle Polis Akademisi'nden 1985 döneminde mezun olan 160 kişiden 85'i bugün teşkilatta çalışmamaktadır."

Ağırlaşan çalışma koşullarına karşın ekonomik sıkıntılarını çözemeyen üst düzey polisler görevlerinden birer birer ayrılırken, kapkaç ve gasp olaylarının da bütün hızıyla devam ettiğini belirten İzmir Milletvekili Ülkü, İçişleri Bakanı'nın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Bakanlık olarak bu gelişmeleri nasıl değerlendirmektesiniz? Emniyet teşkilatında nitelikli personel yetiştirmek ve kurumda kalmalarını sağlamak üzere yaptığınız herhangi bir uzun vadeli eğitim ve istihdam planınız var mıdır? 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası'nın yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2004 tarihinden bu yana hangi kamu kurumlarımız özel güvenlik şirketlerinden hizmet almaya başlamıştır? Şu anda kamu kurumu ya da kuruluşu olduğu halde özel güvenlik şirketlerinden hizmet almakta olan devlet tüzel kişiliğine bağlı kaç kurumumuz vardır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber