Kadın hakim için ayrımcılık şikayeti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boşanma davasında haksız bulunup 40 bin TL tazminata mahkûm edilen koca A.K. (53), hâkim Gülay Berkay'ı ?Ayrımcılık yaptı? iddiasıyla Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikâyet etti.A.K., HSYK'ya sunulmak üzere Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 24 yıllık eşi G.S.K.'nin (46) kendisini aldatıp 3 çocuğuyla evi terk etmesi üzerine Kadıköy 3'üncü Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtığını belirtti.

Çocukları attı

A.K., bu süreçte eşinin ilişkisine karşı çıkan çocuklarını da sokağa attığını savundu. A.K., tüm bunlara rağmen Kadıköy 3'üncü Aile Mahkemesi Hâkimi Gülay Berkay'ın eşini haklı bulduğunu ve kendisini psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla 40 bin TL tazminata mahkûm ettiğini anlattı. Tazminatın bozulması için Yargıtay'a başvuran A.K., ?Ayrımcılığın bu kadarı olmaz. Çocuklarına sahip çıkan bir erkek bu kadar mağdur edilmez? dedi.

?Ayrımcılık yaptı'

22 Kasım'da boşanan A.K., çocukların velayeti annedeyken çocuk başına 300 TL nafaka ödediğini, velayet kendisine geçince annenin geliri daha çok olmasına rağmen 150'şer TL nafaka ödemesine hükmedildiğini, bunun da ayrımcılık olduğunu ileri sürdü.

Tekzip Yayınlanma tarihi:03/02/2012

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber