35 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2011 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörist zannedilerek düzenlenen hava harekatında yaşamını yitiren 35 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle cenazeler Ortasu ve Gülyazı köyleri arasında hazırlanan mezarlığa defnedildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak Valiliği aracılığıyla üzüntülerini bildirdi.

Cenazeler, Uludere Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ortasu köyüne getirildi. Cenazeler için oluşan konvoy 10 kilometreye kadar uzadı. Cenazeler köye getirildiğinde 28 ferdini kaybeden Encü ailesi başta olmak üzere yakınlarının feryatları yürek burktu. Cenazeler köy camiinde kılınan namazdan sonra iki köy arasında oluşturulan yeni mezarlıkta toprağa verilmek üzere omuzlara alındı. Binlerce vatandaşın karşıladığı cenazeler, toprağa verildi. Bu sırada köyden Yükselen Kürtçe ağıtlar yürekleri dağladı. Mezarlıkta ailesi, yakınları, köylüleri ve çocukları için ağlayanların yanı sıra sınıf arkadaşları için ağlayan genç kızlar da dikkat çekti. Gülyazı Köy mezarlığına getirilen cenazeler iş makinelerince açılan mezarlarda birer birer defnedildi.

Toprağa verilenlerden geriye acı hikayeler kaldı. Tabutları omuzlarda taşınanların kimi lise öğrencisi, kimi ise askerliğini yeni bitirmiş gençlerdi. Hayatını kaybedenlerin 28'i Encü ailesine mensup kardeş çocuklarıydı. Hayatını kaybedenlerden Hüsnü Encü, evli ve 2 çocuk babasıydı. Encü ailesinin diğer ferdi Hamza ise askerliğini 3 ay önce bitirmişti.

Öte yandan defin işlemi sürerken Uludere kırsalında operasyonda olan birliklere destek için Gülyazı Jandarma Alay Komutanlığı'ndan helikopterlerin havalanması vatandaşların tepkisine neden oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber