Sağlık Bakanlığı önünde maskeli eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte Halkevleri üyesi bir grup, 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya geçirilen Genel Sağlık Sigortası'nı protesto etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ maskesini takan bir eylemci, "Sağlık Holding" diye nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı'nın temsili açılışını yaptı.

Sağlık Bakanlığı önünde toplanan Halkevleri üyeleri, "Sağlık haktır satılamaz","Halkın sağlık hakkı var" şeklinde sloganlar attı. Ellerinde "Sağlığımız satılık değildir","Sağlıkta yıkım ölüm demektir" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası'nı (GSS) protesto etti. Ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağı'n maskesini takan bir eylemci, "Sağlık Holding" şeklinde nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı'nın temsili açılışını yaptı. Bir vatandaşın para uzatması

üzerine "Bu yetmez daha fazla para" diye karşılık veren maskeli eylemci, "parasız sağlığa karşı olduğunu" söyledi.

Çevik kuvvet ekiplerinin Bakanlık önünde geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde, grup adına yapılan basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya geçirilen Genel Sağlık Sigortası'yla, kamudan ilaç ve tedavi için özel sektöre aktarılan milyarların faturasının artık yoksul vatandaşın sırtına yükleneceğine işaret edildi.

"Geçtiğimiz yıllar boyunca sağlığı ticarileştirme uygulamalarını adım adım, sağlık hizmetlerinin vitrinini düzeltip içini boşaltarak ve 'sağlıkta devrim' masalları ile hayata geçirenler artık gerçek yüzlerini de niyetlerini de açık açık gösteriyorlar" denilen açıklamada, kademeli olarak en az 5 milyon kişinin yeşil kart üzerinden yararlandığı sağlık hizmetinden artık yararlanılacağına dikkat çekildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu ise, sağlık haklarının ellerinden yavaş yavaş alınarak gasp edildiğini ileri sürdü. 2 Kasım 2011'de çıkartılan kanun hükmünde kararname ile sağlık hak olmaktan çıkıp cebinde parası olanın parası kadar hizmet alabileceği bir şirket yönetimine çevrildiğini iddia eden Erdolu, "Hastaneleri şirket, sağlık emekçilerini de büyük ölçüde güvencesiz, kölece çalışan taşeron haline getiren bu uygulamaya dur demek zorundayız" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber