Bakan Dinçer: Eğitim kampüsleri liselerden oluşturulacak/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim kampüslerinin özellikle büyükşehirlerde ihtiyaç duyulan yerlerde, ağırlıklı olarak ortaöğretim kurumlarının bir araya geldiği bir mekan olarak tasarlanacağını belirtti.

Bakan Dinçer, makamında Filistin Milli Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Osama Al-Muzaini ile görüştü. Basının bir süre görüntü almasının ardından soruları yanıtlayan Dinçer, bir gazetecinin ''Eğitim kampüsleri çalışmaları ne aşamadadır'' sorusu üzerine çalışmaları henüz tamamlanmadığını söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname ile kamu özel ortaklığı yapabilecek bir hukuki esnekliğe kavuştuklarını belirten Dinçer, şunları söyledi:

''Ama onun tali mevzuatının çıkarılması gerekiyor. Yönetmeliği çıkarılacak, şartnamesi hazırlanacak. Bunlar zaman alacak şeyler. Biz bu arada, buna benzer programların nasıl yapılacağına dair tedbirler alıyoruz. Kamu özel ortaklığı sadece eğitim kampüsleriyle sınırlı bir konu değil. Bazı yerlerde kampüs yapma şansımız olmayabilir. Kamu özel ortaklığı, belirli bir il ya da ilçede ihtiyaç duyduğumuz fiziki altyapı için bir finansman yöntemi olarak kullanacağımız bir uygulama olacaktır.''

Uygun olan arsaların her birinde ayrı ayrı okul binası yaptırarak, kamu özel ortaklığıyla yürütme imkanına sahip olacaklarını anlatan Dinçer, ''Eğitim kampüsleri ise özellikle büyükşehirlerde ihtiyaç duyulan yerlerde, ağırlıklı olarak ortaöğretim kurumlarının bir araya geldiği bir mekan olarak tasarlanacak, yani meslek lisesi, normal lise, öğretmen okulu veya diğer ihtiyaç duyulan orta öğretim okullarının açılmasıyla ilgili bir kapsamda söz konusu olacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber