Rektör cezasız kalmamalı...

Haber Giriş : 14 Mayıs 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuh GÖNÜLTAŞ/D.B.Tercüman

Tuğgeneral Osman Özbek Paşa'nın Necmettin Erbakan'a başbakanken küfretmesi, İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Yaşar Akbıyık'ın Tayyip Erdoğan'a terbiyesizlik etmesi ile genç bir teğmenin Turgut Özal'a "alışamadım" demesi arasında ne fark var? Farklarına ayrıca gireriz, ama bu densizliklerin hepsinin ortak noktası, duyanların
"Bu ne cüret" diyebileceği türden vahim olaylar. Hepsi de haddi aşma, saygısızlık, hazımsızlık, densizlik... Hepsi de demokrasiye ve cumhuriyete karşı yapılan büyük hakaret...

Barolar Birliği Başkanı Başbakan Tayyip Erdoğan için "İmam Hatipli birisinin başbakan olmasını hazmedemiyorum" demişti. Hatırlayın, Turgut Özal Cumhurbaşkanı olduğunda genç bir teğmen olan Murat Şeref Baba Özal'a "alışamadım" diye telgraf çekme cüretini göstermişti. Özal da ona "Alışırsınız alışırsınız" demişti. Peki o teğmenin akıbeti ne oldu? Asker bir müddet direndi teğmeni askerlikten uzaklaştırmamak için. Fakat rahmetli Turgut Özal komutanlarla bir araya her geldiğinde, her milli güvenlik kurulunda komutanlara dönerek "O teğmeni istiyorum" diyerek, bir tür "Bana onun kellesini getirin"
diyerek tavrını koydu. V e o teğmen ordudan uzaklaştırıldı.

Başbakan Necmetin Erbakan'a küfreden Tuğgeneral Osman Özbek'e ne oldu? Özbek 28 Şubat sürecinin başladığı dönemde Erzurum Jandarma Bölge Komutanı'ydı. 18 Nisan 1997'de Başbakan Necmettin Erbakan'a ve dost bir ülke başbakanına ağır sözler sarf edince halktan büyük tepki aldı. AnasolM hükümeti döneminde Beyaz Enerji Operasyonu sebebiyle Jandarma Harekât Başkanlığı görevinden alınarak, Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı'na sürüldü. Sürülmesine tepki olarak istifasını verdi! Başbakan Tayyip Erdoğan'a "İmam hatipli birinin başbakan olmasını hazmedemiyorum" diyen Baro Başkanı'na karşı yargıya başvurdu. Açılan davalar sürüyor.
Peki İzzet Baysal rektörüne ne olacak? Başbakan'a yaptığı saygısızlık yanına kâr mı kalacak?

Şu kesin, bu rektör mutlaka bir şekilde cezalandırılmalı. Aslında YÖK'ün yapması gereken bu şahsı hemen görevinden almaktır. Ama YÖK'te nerede o yürek? Gerçi Başbakan Erdoğan rektöre kürsüden gerekenleri söyledi ama bu yetmez. Rektör mutlaka yaptığının cezasını çekmeli. Bu işin önü bir şekilde alınmalı, halkın seçtiği, birinci parti yaptığı, tek başına iktidara getirdiği, çok büyük bir çoğunlukla Meclis'e soktuğu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na saygısızlık cezalandırılmalı.
Gelelim adı geçen rektörün İmam Hatip Lisesi Mezunu olmasına. Aslında saygısızlığın vahametini artıran en önemli faktör de bu. Çünkü İmam Hatipler okullarında okuyanlara bu şekilde başbakana, demokrasiye ve cumhuriyete saygısızlık öğretilmiyor. Rektör sadece İmam Hatipli olmakla kalsa iyi, aynı zamanda Tayyip Bey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yken Akbıyık da belediye de çalışıyordu. Belki bu bilgi işin kişisel hazımsızlık boyutunu açıklamaya yetebilir!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber