TSK, 24 ülkeden bin 237 askeri personeli eğitecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2012 yılında 24 ülkeden bin 237 askere eğitim verecek.TSK, dost ve müttefik ülkelerle imzalanan anlaşmalar kapsamında askeri eğitim iş birliği faaliyetlerine yeni yılda da devam edecek. NATO kapsamındaki tatbikatlar ve eğitim programlarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası birlik, karargah ve kurumlara yapılacak askeri ziyaretlerin dışında tatbikatlara gözlemci gönderilmesi gibi faaliyetleri devam edecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığında ''intihar bombacılığına karşı mücadele'' kursu verilecek.

Ocak ayının son haftasında düzenlenecek kursun ardından 2012 boyunca konferanslar, taktik harekat kursları ve çalıştaylar uluslararası düzeyde devam edecek.

-Mobil eğitim timleri yurt dışında da eğitim verecek-

TSK, bugüne kadar 51 ülkeden 24 bin 223 askeri personele verdiği eğitime yeni yılda da devam edecek.

2011'de 24 dost ve müttefik ülkeden bin 374 askeri personeli eğiten Türk Silahlı Kuvvetleri, 2012'de 24 ülkeden bin 237 askere eğitim verecek. Misafir askeri personele Türkiye'de TSK eğitim kurumlarının yanı sıra mobil eğitim timleri aracılığıyla kendi ülkelerinde eğitim, öğretim ve çeşitli kurslar verilecek. Afganistan'ın başkenti Kabil'de 2010 yılı başında açılan Kabil Gazi Askeri Eğitim Merkezinde bugüne kadar yaklaşık bin Afgan acemi ere eğitim verildiği kaydedilirken, astsubay temel eğitim merkezine dönüştürülen bu yerde eğitimlerin devam edeceği vurgulandı. Isparta Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığındaki eğitimler de devam ettirilecek.

Öte yandan Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moğolistan, Romanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Suriye'de 19 Türkçe dershanesi kuruldu. Bugüne kadar 3 bin 677 personelin Türkçe kursu görmesi sağlandı. Ayrıca askerî eğitim iş birliği faaliyetleri kapsamında, Afganistan Kara Harp Okuluna ve Kabil Askeri Lisesine danışman-eğitici desteği sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber