Emniyet'te 80 polis daha '1. sınıf EV Emniyet Müdürlüğüne' terfi etti.

Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet'te 80 polis daha, 'birinci sınıf ev emniyet müdürlüğü'ne terfi etti. APK'ya uzman olarak atandıkları için ofis evlerde çalışmak zorunda kalan emniyet müdürlerinin bu görevi, teşkilatta 'gizli işsiz' ve 'kızak görev' olarak algılanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun (YDK) en son aldığı kararla ikinci sınıftan birinci sınıfa yükseltilen 80 emniyet müdürü ile birinci sınıf emniyet müdür sayısı 874'e yükseldi. Böylece emniyette 80 polis daha, "birinci sınıf ev emniyet müdürlüğü"ne terfi etmiş oldu. Şu anda terfi sevinci yaşayan 80 yeni birinci sınıf emniyet müdüründen en fazla 20'si, aktif görevlere atanabilecek. Aktif görev verilmeyip Araştırma Planlama ve Koordinasyon (APK) Daire Başkanlığı'na uzman olarak atanan birinci sınıf emniyet müdürleri, evlerini "ofis" olarak kullanmak zorundalar. Deneyimlerini teşkilata aktaramamanın yanı sıra emniyette oturacak yerleri de olmayan APK uzmanlığı, teşkilatta 'gizli işsiz' ve 'kızak görev' olarak algılanıyor. Birinci sınıf emniyet müdürleri içinde il emniyet müdürleri ve daire başkanları ile Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli olanlar hariç geriye kalanlar dairelerine hiç uğramıyor. Hatta kurulda müfettiş olanların bile önemli bir bölümü, kuruma çok ender gidiyor. Mesleğin zirvesine kadar yükselmiş bu insanların, genel müdürlük binasına gittiklerinde oturacak bir masa ve sandalyeleri dahi yok.

400 kişilik ev kadrosu

Bugün sayıları yaklaşık 400'ü bulan ve teşkilata verdikleri emekler sonucu en üst düzeye yükselen emniyet müdürlerinin aktif göreve atanmaları, ancak siyasi tercihle mümkün oluyor. Hatta önümüzdeki günlerde yayımlanacak olan il emniyet müdürleri kararnamesi için şimdiden siyasi çevrelerle yoğun kulisler yapılıyor. Bazı il emniyet müdürlerinin yıllarca aynı koltuk da oturması da APK kadrosunda yeni atanan birinci sınıf emniyet müdürlerinin önünü kapatıyor. Emniyet Teşkilatı'nda, "atama, terfi ve istihdam politikası" ile ilgili yıllardır yaşanan sorunlar, bir türlü çözülemiyor. Birinci sınıf emniyet müdürleri ile ilgili bu sorunların, istihdam politikasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Bazı birinci sınıf emniyet müdürleri, emniyetin yıllardan beri uyguladığı istihdam politikasının çok yanlış olduğunu ve bir an önce değişmesini, bu durumun ıslahı için de Yüksek Polis Şûrâsı adı altında bir komisyon kurulmasını istiyor.

80'de bir, bayan müdür

Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından geçen hafta içinde birinci sınıfa terfi ettirilen 80 ikinci sınıf emniyet müdürünün içinden, sadece bir tanesinin bayan olması dikakt çekti.
Yeni birinci sınıf ev emniyet müdürlerinin isimleri şöyle: "A. Vasfi Ara, Abdurrahman Takavcı, Adem Demir, Adnan Mutlu, Ahmet Aydın, Ahmet Şen, Ahmet Türker, Ali Kelemci, Ali Seydi Kılıç, Aydın Çeker, Ayhan Acet, Cavit Çevik, Ekrem Çelik, Enver Öztaş, Erdal Şefik Çelebi, Erdoğan Ayan, Ergin Devren, Ezel Kaya, Fahrettin Çelebi, Feridun Taşçı, Gürbüz Bahadır, H. İbrahim Akça, Halil Yılmaz, Halit Yörük, Hasan Kaynar, Hasan Öztürk, Haşim Deniz Karahan, Haydar Arslan, Hilmi Bozok, Hüseyin Ceyhan, İbrahim Demirci, İlhan Atış, İrfan Canik, Kadir Babal, Kadir Esir, Kani Aktuğ, Kemal Dönmez, Kemal Sonunur, A. İhsan Kocadağ, Mahmut Canpolat, Mehmet Aydeniz, Mehmet Karaca, Mehmet Özkan, Mehmet Peker, Mehmet Selvi, Mehmet Şerif Başboğa, Mehmet Kariper, Muharrem Deniz, Muhsin Girgin, Murat Güney, Murat Temizer, Mustafa Çankal, Mustafa Çıtak, Mustafa Kaya, Naci Uğur, Nazmi Akkuzu, Necdet Badem, Necip Berber, Nilgün Koçak, Nurullah Bahçe, Ö. Faruk Damar, Ö. Tanju Özen, Ömer Yıldız, Ömer Yılmaz, Ramazan Bilir, Remzi Koçöz, Sabri Durmuşlar, Seyfi Türkay, Sezai Boran, Sezai Kalyoncu, Sezai Kıdıkoğlu, Şaban Başaran, Şakir Bulgas, Şefik Kul, Şerafettin Çankaya, Şinasi Yılgın, Ünal Kurt, Yakup Kızılkaya, Yusuf Çalkavur ve Zeki Türkmen."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber