İstanbul'a kar geliyor!/ Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de zaten soğuk olan havanın üzerine, Litvanya-Romanya üzerinden aşırı soğuklar geliyor. Sıcaklıklar şu anki değerinden 6-7 derece daha düşerek, ülke genelinde 0 dereceye doğru inecek, pek çok yerde sıfırın altında ölçülecek.


5 GÜNLÜK HARTALI TAHMİN


İstanbul'a Pazartesi günü yılın ilk ciddi kar yağışı geliyor. Meteorolojik tahminlere göre kar yağışı, Pazar'ı, Pazartesi'ne bağlayan gece yarısı başlayacak ve gün içinde etkisini artıracak.

Gözlenen hava sistemlerinde bir değişiklik olmazsa İstanbul'un Anadolu yakasında birçok ilçenin bembeyaz örtüyle kaplanması bekleniyor.

Uzmanlar, kar yağışının gözlendiği saatlerde soğuk karayel rüzgârının da etkili olacağını belirterek, İstanbulluların dikkatli olmalarını istedi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların kıyılar, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Marmara ile iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞACAK İLLER

Yarın Marmara bölgesinde önce yağmur ve sulu kar var. Akşam ve gece saatlerinde Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kütahya boyunca yoğun kar başlıyor.

Pazar günü kar yağacak iller:

Ankara, Çankırı, Konya, Afyon, Çorum, Sivas, Tokat boyunca tüm İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimleri yoğun kar yağışlı. Muğla'da da bir ara kar görülecek. Marmara'da ise kar zayıf yağacak.

Pazartesi kar yağacak iller:

En yoğun Kırşehir, Sivas, Niğde, Amasya, Gümüşhane, Tunceli, Erzurum, Malatya boyunca İç Anadolu geneli, Doğu Anadolu ve Karadeniz etkilenecek. Sakarya, Bilecik ve Bursa'da da kar var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber