Demirel, Kılıçdaroğlu ve Danıştay saldırısı... Bu adamın dedikleri doğru olabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel ve Kılıçdaroğlu'nun Danıştay saldırısından haberi var mıydı?

Nevzat ÇİÇEK/ Milat Gazetesi

Adı Muzaffer Ergin, Ankaralı bir iş adamı.

Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel ile iş ortaklığı yapmış.

Ergin, ?Yeşil'le Hacı Ali Demirel'in villasında üç kez karşılaştım. Süleyman?Demirel'e ?Beyefendi' diye hitap ederdi. İsmini Hasan?Kütük olarak değiştirmişti. Sakal ve bıyıklarını kesmişti ve takım elbise giyiyordu.? Diyerek Yeşil'in yaşadığını söyleyen kişi

Muzaffer Ergin, 16 Aralık 2011 tarihinde Meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı'na da ifade verdi. Ergin'den önce Mehmet Eymür, Sedat Peker, İbrahim Şahin gibi isimlerde Meçhul cinayetler soruşturması kapsamında ifade veren diğer isimler. Ergin, daha sonra Ankara emniyetine de çok geniş bir ifade verdi.

İstanbul'da 2002 yılında kurulan bir Kadı Mahkemesi'nin görgü tanığı. Bu nedenle CHP'li Yılmaz Ateş, Önder Sav, Mustafa Özyürek'le defalarca görüşen bir isim.

O dönem söyledikleri AK Parti aleyhinde olduğu için Muzaffer Ergin, başta Ulusal Kanal, Başkent TV, BRT, Uğur Dündar ve Kadir Çelik'in programlarına çıkıp bir şeyler anlatıyor. İsmail Ağa'da işlenen cinayetlerden sonra, programlarda Danıştay'a yapılacak saldırıyı anlattığını ancak bant çekilen programların bunu makasladığını ifade ediyor.

Muzaffer Ergin, Objektif Programının İsmail Ağa Cami Önünde çektiği görüntülerde Davut Yavuz isimli kişinin de görüntüsünün farkında olmadan alındığını ifade ederek, bu şahsın anahtar kişi olduğunu anlatıyor.

İsmail Ağa Camii imamı Bayram Ali Öztürk'ün Mustafa Erdal tarafından öldürüleceğini 2006 yılının Aralık ayında kendisi ile görüşen kişilere anlattığını belirtiyor.

Muzaffer Ergin, Başbakan Erdoğan'ın İsmail Ağa Cemaatine üye olduğunu ve bu konuda belgelerle birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak bunların AK Parti'nin kapatılması için delil olarak kabul edilmesini de isteyen bir isim. Burada kullanıldığını açıkça ifade ediyor.

Ergin, o dönem Star Televizyonu'nda çalışan Fatma Köze'ni buluyor ve işlenecek cinayetleri ?Bütün bunları size anlatırım ama Star Tv'den de yüklü bir para isteriz? diyor. Talebi kabul edilmiyor.

Uğur Dündar, Muzaffer Ergin'in bu iddialarını Başbakan Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı bir röportajda soruyor,?Ergin'in iddialarına ne diyorsunuz?,

Muzaffer Ergin, televizyonlara çıktıktan sonra bıçaklanıyor ve yaralanıyor

Muzaffer Ergin, Danıştay'a saldırı yapılmadan iki ay önce Danıştay'a saldırı yapılabileceği istihbaratının Süleyman Demirel'den aldığını söylüyor.

Muzaffer Ergin, bu istihbaratı aldıktan sonra o dönem CHP Kocaeli Milletvekili olan İzzet Çetin'e bir şekilde ulaştırıyor. Çünkü daha önce defalarca CHP'li yetkililerle görüşen bir isim olduğu için zorlanmıyor.

Muzaffer Ergin, Danıştay'a saldırı yapılacağı, Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'a suikast düzenleneceğini ve bunu Veli Küçük'ün yaptıracağını ve AK Parti'nin kapatılması için bu kaosun oluşturulmak istendiğini ifade ediyor İzzet Çetin'e.

İzzet Çetin iddiaları o dönem CHP'nin lideri olan Deniz Baykal'a ulaştırıyor. Deniz Baykal'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu iş için görevlendiriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ve İzzet Çetin, Ankara'da Kadir Köse'nin ofisinde Muzaffer Ergin ile görüşüyor. Daha sonra bir görüşmede İzzet Çetin'in Meclisteki ofisinde devam ediyor. Ergin, Danıştay'a saldırı yapılacağını, Ahmet Tük ve Sırrı Sakık'a suikast düzenleneceği gibi iddiaları Kılıçdaroğlu'na saldırı gerçekleştirilmeden anlatıyor

Muzaffer Ergin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına seçilmesinden sonra kendisini aradığını ve ?Gaziosmanpaşa'da konuştuğumuz şeyler aramızda kalsın? dediğini ve kendisini başkanlık telefonundan Kılıçdaroğlu'nun iki defa aradığını aktarıyor. Ergin, Kılıçdaroğlu'nun kendisine ?Biz seni değerlendireceğiz? dediğini ve kendisinin de milletvekili beklentisi içerisine girdiğini belirtiyor

Muzaffer Ergin, saldırıdan önce Danıştay'a gittiğini ve Danıştay'dan kovulduğunu ifade ederken, başka bir iddiayı da dile getiriyor. Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve AK Parti'ye kapatma davası açan Abdurahman Yalçınkaya, Muzaffer Ergin'i evinden arıyor, Yargıtay'a davet ediyor. Ergin' farklı bir ifade vermesi noktasında dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya tarafından tehdit edildiğini söylüyor.

Kadir Köse, Muzaffer Ergin'le kendi ofisinde Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeyi Beyaz TV ekranlarında doğruladı. İzzet Çetin'de görüşme yapıldığını ama Danıştay saldırı ile kendilerine bir şey söylenmediğini İlker Akmener'in bir işi için görüştüklerini aynı ekranda ifade etti.

Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek'in sunduğu programda gerçekten çok önemli ifşalarda bulundu Muzaffer Ergin. Doğru mu söylüyor, yalan mı söylüyor bir şey diyemem. Ancak çok önemli iddialarda bulunuyor, bunların ses kayıtlarından tutun, görüşme görüntülerine kadar bir çok şeyi delillendirebileceğini söylüyor.

Muzaffer Ergin, Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'in kendisine silah çektiğini, kendisi ile davalık olduğunu ifade ediyor.

Eğer Ergin'nin anlattıkları belgelenebilirse, Danıştay saldırısı gerçekleşmeden iki ay önce herkesin haberi olduğu gerçeği karşımıza çıkıyor, Yıldırım bu yönde bir istihbaratı Demirel ailesinden aldığını da açık açık ifade ediyor.

Yargıdan ve Beyaz TV başta olmak üzere kamuoyundan Muzaffer Yıldırım'ın verdiği ifadenin takipçisi olmasını , kimin doğru kimin yalan söylediğini aydınlatmasını bekliyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber