18 Ocak 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Ocak 2012 Çarşamba

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek olan konuk bakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. Salihi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de ikili ve heyetler arası görüşmeye katılacak. (14.30/17.30/15.30)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yargı hizmetlerinin daha etkin, süratli ve verimli sürdürülebilmesi için yürütülen çalışmalarla ilgili Hakimevi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (09.00)

TBMM Dilekçe Komisyonu üyeleri, Hakkı Gökbulut isimli vatandaşın ?ekmek israfının önlenmesi' konulu dilekçesini yerinde görmek için Mamak'da inceleme yapacak. (11.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İl Emniyet Müdürlükleri Uzaktan Eğitim Merkezi'nin açılışına katılacak. (10.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, SETA'daki Anayasa Birikiminden Yeni Anayasaya Doğru konulu panele katılacak. (14.00)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Van'da. Çetinsaya, Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret edecek, Yüzüncü Yıl Üniversitesi senato toplantısına katılacak, öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek ve ''Modern Türkiye'nin Doğuşu'' konulu ders verecek. (11.00-16.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıkta KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile görüşecek. (14.30)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın 50. kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenecek Girişimcilik Konferansı'na katılacak. (10.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da Turizm Sektörü Gelecek Stratejileri Kitabı Lansmanı programı ile uluslararası konaklama, ağırlama, ikram sektörü ihtisas fuarı açılışına katılacak. (10.00- 11.30)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'da TSYD'nin eğitim semineri açılışına, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü Toplantısı'na ve Anfaş Hotel Ekipmanları Fuarı açılışına katılacak. (09.30-10.30-11.30)

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alacağı 20 adet mobil laboratuar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılacağı törenle hizmete sunulacak. (12.00)

Avea, Anadolu'daki işletmelerin yeni nesil mobil teknolojileri kullanarak iş süreçlerindeki verimliliği artırmak için Dünya Gazetesi'nin öncülüğünde ?AveaBiz Mobil Teknoloji Buluşmaları? toplantısı düzenleyecek. Bursa'daki toplantıya Avea CEO'su Erkan Akdemir katılacak. (09.30)

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yetkililerinden 8 kişiye açılan davanın görülmesine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

Türk Tabipler Birliği, İstanbul Tabip Odası'nda tüberküloz raporunu açıklayacak. (11.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO karargahını ziyaret ederek Kuzey Atlantik Konseyi'nde konuşma yapacak. Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'le bir araya gelecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde işadamı heyetiyle Irak'ın kuzeyindeki Erbil ve Süleymaniye şehirlerini ziyaret edecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yıllık genel basın toplantısını düzenliyor. Toplantıda Rusya'nın Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, Suriye krizi ve İran nükleer sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hollanda'da temaslarda bulunacak.

AVRASYA FEED

Rusya Komünist Partisi 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi ?Sol Cephe Hareketi? ile işbirliğine gitti. Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov'un devlet başkanlığı adaylığını destekleyeceklerini kaydeden Sol Cephe Hareketi lideri Sergey Udaltsov, birlik çalışmasını ?tarihi adım? olarak niteledi.

SPOR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynayacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarına devam edecek. (11.00)

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, FİFA Kokartı alan hakemlere kokartlarını Antalya'da düzenlenen törenle takacak. (11.00)

TSYD'nin Geleneksel Eğitim Semineri açılış töreniyle Antalya'da başlayacak. (09.30)

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, kulüp tesislerinden basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber