Öğretmenlerini kalplerine gömdüler

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenler şehri yasa boğdu. Tatvan-Van karayolunda Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini taşıyan minibüsün karşı yönden gelen bir kamyon ile çarpışması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı.

Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri haftanın ilk ders gününü Taner Odabaş (34) ve Ahmet Semerci (30) öğretmenleri ve arkadaşlarından yoksun geçirdiler. Oldukça üzgün ve bitkin oldukları gözlenen 7/A sınıfı öğrencileri her şeye rağmen eğitimlerini aksatmayacaklarını söylediler. Öğrenciler, vefat eden öğretmenleri Taner Odabaş'ın derslerinde başarılı olmak için her türlü fedakarlığı yaptığını ve kendilerinin de derslerinde ve hayatta başarılı olarak öğretmenlerinin bu isteklerini gerçekleştireceklerini anlattı. Sınıf tahtasına ?Hocam, sizi çok seviyoruz' diye yazan öğrenciler, hocalarına olan sevgilerini dile getirdi. Elif Kardeş isimli öğrenci, öğretmenlerini hiç unutmayacaklarını, öğretmeninin şu an yanlarında olduğuna ve kendilerini dinlediğine emin olduğunu, hiçbir zaman öğretmenlerini mahcup etmeyeceğini ifade etti.

Öğrenci velilerinden İbrahim Kazak, hayatını kaybeden Taner Odabaş'ı ailelerinin bir ferdi olarak gördüğünü, vefat etmesinden dolayı en yakınından birini kaybetmiş kadar üzüldüğünü söyledi. Bir başka öğrenci velisi Faris Kardeş, ?Öldükten sonra insanların değerinin anlaşıldığı hakikatinin doğruluğunu bir kez daha elim kaza sayesinde yaşadık.? diyerek duygularını şöyle ifade etti: ?Bu öğretmenlerimiz Siirtli olmamalarına rağmen bir Siirtliden daha çok gayret eder, tüm vakitlerini çocuklarımızla geçirirlerdi.? Velilerden Yusuf Erten, olaydan hemen sonra kaza mahalline gittiklerini, vefat eden öğretmenlerin çocukları ne kadar düşündüklerinin kaza günü daha çok anlaşıldığını belirtti. Öğretmenlerden Ömer Cevahir ise Taner Odabaş ve Ahmet Semerci'nin sürekli birlikte olduklarını, sonunda ölüme de birlikte gittiklerini dile getirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber