Unakıtan, Gelir İdaresi Başkanı'nı açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, halen Gelirler Genel Müdürlüğü Vekilliği görevini yürüten Osman Arıoğlu'nun, Gelir İdaresi Başkanlığı'na getirilebileceğini açıkladı.
TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Unakıtan, "Gelir İdaresi Başkanlığı için Arıoğlu mu düşünülüyor?" sorusuna, "Bizim tercihlerimiz belli. Onunla aynen devam ederiz" diye konuştu.

Unakıtan, Gelir İdaresi Başkanı'nın atanması için gerekli kararnamenin kısa sürede hazırlanacağını, kendi yetkisi dahilinde atanacak olan Başkan Yardımcıları ve diğer personele ilişkin görevlendirilmenin bu hafta içinde, vekaleten de olsa, tamamlanacağını bildirdi. Atamalar için Anayasa Mahkemesi kararının beklenmeyeceğini belirten Unakıtan, "Kamu işlemlerinin yürütülebilmesi için bu atamaların yapılması gerekiyor. Bu yüzden mahkeme kararını bekleyemeyeceğiz" dedi.

Gelir İdaresi Yasası'nın Pazartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, Gelirler Genel Müdürlüğü ortadan kalkmıştı. Gelir İdaresi'nde çalışacak üst düzey yöneticilerin hiçbirisi atanmadığı için vergi idaresinde önemli işlemlerin hiçbirisi yapılamıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber