Atalay: Yeni anayasa çalışmaları devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni anayasa hazırlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. AK Parti olarak temel hedeflerinin siyasete güven kazandırmak olduğunu belirten Atalay, "AK Parti kurulurken de çok geniş araştırmalar yaptık. Türk siyasetinde hangi sorunlar var, tek tek tespit ettik. Toplum ve siyasetçi arasında 'En çok sorun olan nedir?' diye sorduk. Siyasetçi ve toplum arasındaki en önemi kavram güvendir. Eğer güveni sağlayamazsanız siyaset yapmakta zorlanırsınız. Siyaset yapsanız bile etkili olamaz." dedi.

Siyasetin ciddi bir iş olduğunu ifade eden Atalay, "Siyaset kutlu bir uğraştır. Niyetlerinize göre kutsal bir uğraşta diyebiliriz. Siyaset küçümsenecek bir uğraş değildir. Zaman zaman siyasetle ilgili toplumda tereddütler olmuştur. Siyasetçiyi olumsuz niteleyenler halen var b iz bunu kırıyoruz." diye konuştu.

Milettin güvenini sarsmamak gerektiğinin altını çizen Atalay, "Vatandaşa bir söz veriyorsanız mutlaka yapacaksınız. Hayatınız pahasına yapacaksınız. Rastgele sözler vermeyeceksiniz. Bizim sözlerimiz vardır. Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Vatandaş aldana aldana bir hal olmuş. Siyasetçiye güveni kalmamış. Biz o güveni tesis ettik. Hamd olsun büyük mesafe aldık. Ne söylediysek yapmaya çalıştık. Dürüst ve samimi olduk. Hiç aldatmadık."şeklinde konuştu

Akademiye katılan belediye başkanları, parti teşkilatı ve partilileri güven konusunda uyaran Atalay, "Bizim gerek bireysel bazda, gerekse parti olarak kendi siyaset temelimizde, siyasi düşüncemizde idealizm çok fazladır. Bireysel hedeflerden ziyade toplumsal hedefleri ülkemizle ilgili önemli hedefleri ön plana alan bir temele yaklaşım vardır. AK Parti bu manada idealizmi, samimiyeti ülkesi için toplumu için, hedeflerle bunu koyan bir partidir." ifadelerini kullandı.

Programa Kırıkkale Belediye Bakanı Veli Korkmaz, milletvekili Ramazan Can, İl Başkanı Mehmet Demir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber