Polise ?borç yapmama' taktikleri

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polise ?borç yapmama' taktikleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, son yıllarda polislerin ekonomik sorunları aşamamasından kaynaklanan intihar ve aile içi geçimsizlikler ile borç ödeyememe nedeniyle artan disiplin cezalarını önlemek amacıyla polis okullarında ?para ve zaman yönetimi? konusunda seminerler vermeye başladı

TOLGA ŞARDAN

Seminerler çerçevesinde 2011 ve 2012'de yurt genelindeki polis okullarından mezun olan tüm polis adaylarına özellikle para yönetimi eğitimi verilmiş olacak. Verilen eğitimlerden elde edilecek geri dönüşüme göre önümüzdeki süreçte konuya ilişkin bir dersin eğitim müfredatına da konulacağı öğrenildi.

Yetkililer, özellikle mezun olduktan hemen sonra maaş almaya başlayan polislerin, gerek kendi gerekse ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için ani borçlanmaya başladığına dikkati çekti. Yetkililer, polislerin bireysel borçlarının gelirlerinden fazla olması nedeniyle icra ve haciz işleminin baş gösteriğini, ileri dönemde bunun aile birlikteliğinin bozulması, suç işleme ve intiharlara kadar ulaştığını vurguladı. Polislerin daha çok çeşitli finans kuruluşlarından aldıkları kredileri geri ödeme ile kredi kartı borcu ödemede sorun yaşadığı kaydedildi. Bu çerçevede, polisler hakkında borçlarını ödeyememekten dolayı soruşturmalar açıldığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulları'nda görüşülen dosyalara göre birçok polise değişen oranlarda disiplin cezası verildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber