Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2012 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne dışında Marmara bölgesinin geneli, Güney Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde görülecek olan yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Aydın, Muğla, ve Antalya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, İç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ülke genelinde hissedilir derecede azalan hava sıcaklıkları nedeniyle Ege ve Akdeniz sahil kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden özellikle tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimiz ile seracıların tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber