Zonguldak'ta 2 ambulans devrildi: 2 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma kazaları da beraberinde getirdi. Alaplı'ya hasta bırakan sağlık görevlilerini taşıyan ambulans kar ve buz sebebiyle devrildi. Kazada 1 hemşire ve 1 doktor yaralandı. Bir başka ambulans kazasında ise yaralanan olmadı.

Kaza, sabah saat 06.00 sıralarında Alaplı Ereğli yolunda meydana geldi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne ait ambulans, Alaplı'da ikamet eden hastayı bırakmak için gece saatlerinde yola çıktı. Hastayı bıraktıktan sonra tekrar Zonguldak'a dönmek için yola çıkan 67 AC 644 plakalı ambulansın sürücüsü Birol Koçaklı (46), Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesi girişinde direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Orta refüje çarpan araç daha sonra yan devrildi. Sürüklenen ambulans kaldırım taşlarını parçalayarak durabildi. Olay yerine gelen trafik ekipleri, yaralı doktor Işıl Alkoç (25) ve hemşire Mehtap Açıkgöz (28) için sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri meslektaşlarına yaptıkları ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ambulans sürücüsü Birol Koçaklı, benzin istasyonuna girmek istediği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Büyük hasar oluşan ambulans çekici ile olay yerinden uzaklaştırıldı.

Ereğli'de bir başka ambulans kazası daha yaşandı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne ait ambulans, hasta bıraktıktan sonra dönüş yolunda yan yattı. Kazada yaralanan olmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber