Sözünde durmayan Bakanlar (2)

24 Ocak'ta yapmış olduğumuz haberde, 2011 yılı içerisinde verdiği sözlerde durmayan 4 Bakana dikkat çekmiştik. Bu bakanlar içinde, söz konusu haberle ilgili olarak, en ilgisizi Sayın Hayati Yazıcı oldu. Bugün ikinci bir dosya daha yayımlıyor ve 2011 yılı içerisinde açıklama yapmış olmasına rağmen, sözlerini hala tutamayan iki Sayın Bakana daha dikkat çekiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki içerik memurlar.net forum editörü _Toulouse_ tarafından hazırlanmıştır.

SAYIN BAKANLARIMIZ VEYSEL EROĞLU VE FATMA ŞAHİN 2011 YILINDA BASINDA VERDİĞİNİZ PERSONEL ALIMI SÖZLERİNİZİ HATIRLATMAK İSTİYORUZ..

Orman Mühendisleri ve Orman Endüstri Mühendisleri Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'na soruyor

ÇEŞİTLİ TV KANALLARINDA VE GAZETELERDE VERDİĞİNİZ DEMEÇLER VAR ORMAN MÜHENDİSLERİ OLARAK SORUYORUZ

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1220609&title=eroglu-turkiye-orman-varligini-artiran-nadir-ulkelerden-birisi&haberSayfa=1

http://www.stargazete.com/ekonomi/orman-muhendisi-alacagiz-detaylari-twitter-dan-ogrenin-haber-400721.htm

http://urfahaber24.com/Siyaset-calismalari-ile-ilgili-kendilerini-elestiren-chpye-sert-cikan-bakan-veysel-eroglu,-orman-muhendislerine-de-mujdeyi-verdi.-5333.html

ULUSAL BASINDA VERDİĞİNİZ SÖZLERİ NE ZAMAN YERİNE GETİRECEKSİNİZ SABRIMIZ KAMADI ARTIK.

2010 kpss sınavından itibaren atanmayı bekliyoruz.Her yıl düzenli atama yapılırken 2010 kpss sınavında merkezi atamalarda orman mühendislerine verilen kadro sayısı çok azdır, 2 yıldır 85 ve üzeri puanlarla kadro umuduyla bekledik en son kasım ayı atamalarında sadece 1 adet orman mühendisi kadrosu verilmiş olup, bu atama da Konya Karatay belediyesine aittir.

Yine belirsizlik ve Ösym sağ olsun öyle bir zamana alım takvimi açıkladı ki sınava bir ay kala ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız, sınava çalışma konusunda dikkatimizi veremediğimiz gibi çalışsak bile daha bunca yaşanan şeyden sonra kaç puan alabiliriz oda meçhul, alsak bile bu defa 2013 kasımı için burada mücadele edeceğimize ve edeceklerine eminiz. Tüm bu sıkıntıları defalarca yaşamak istemiyoruz. Asıl adalet hak edene hakkını vermektir.Her sınav dönemi minimum 400 orman mühendisi alındı. 2010 kpss'den sonra sadece 98 ? Adalet bu mu peki? Kopya skandalı, secim dönemi, yapılanma, kabul edilmeyen talepler? tam 2 senedir bu şekilde bir umut bekleyip çabaladık elimizden geleni yaptık ama ne yazık ki 80 ve üzeri puanı olan tüm mühendisler şu an kadro umuduyla sayın bakanın ağzından çıkacak 2 kelimeye bakıyor. Sayın bakan politikacı olması gereği nabza göre şerbet veriyor. Hepimiz 25-35 yaşlarında insanlarız sabır sabır nereye kadar Allah aşkına yeter?

Gerek Orman ve Su işleri Bakanlığı, gerek Orman Genel müdürlüğü ve ek olarak Orman Mühendisleri Odası'na yapılan müracatlar da net bir açıklama gelmemiştir.Sadece bizleri oyalayıcı belirsiz ifadelerle geçiştirilmiştir. Bakanımıza sorulan sorularda alım hususu netleştiğinde açıklama yapacağım demiştir fakat alım konusu bir türlü netleşememiştir.

Bildiğiniz üzere öncesinde Çevre ve Orman Bakanlığı olan sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı olan bakanlığımız bu yapılanmadan dolayı atamalarda bu yapılanmanın bitmediği, yapılanmanın bitmesinin ardından alımların yapılacağı söylenmiştir fakat yapılanma tamamlandığı halde hala orman mühendisi atamaları yapılmamıştır. Birçok arkadaşımız bu konu da mağdur olmuştur. Yapılanma sebebiyle fazla miktarda orman mühendisine ihtiyaç vardır ama ne hikmettir ki orman mühendisine ihtiyaç olduğu halde alım yapılmamaktadır. Ayrıca bu yapılanma sebebi ile Orman Genel Müdürlüğüne verilen 900 adet orman mühendisi kadrosu bulunmaktadır, buna rağmen hala atama yapılmamaktadır ve bu kadro ne zaman alınacaktır.?

Bakanlığımız maliye bakanlığına ek kadro talebinde bulunmuş ama hala bu ek kadronun akibeti nedir bilen yok bu konuda bizlere de bir açıklama gelmemiştir. Ek kadro talebi onaylanmaz ise bu konuya nasıl bir çözüm getirilecektir. Tüm bu hususları düşünmek orman mühendislerini ihtimal, olasılık hesabına yöneltmiş, her gün farklı ihtimalleri düşünmek içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

Sayın bakanımız katıldığı tv programlarında,twitter, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde nisan mayıs gibi alımların yapılacağını söylemişti, neden hala bir açıklama yapmıyor.? Bu alımların ne zaman ve ne kadarı 2012 kpss sınavından önce alınacaktır.2010 kpss sınavından aldığımız puanlar boşa mı gidecek? Bu konuda sayın bakanımızdan net bir açıklama bekliyoruz.

Toplam 3000 olan mevcudumuz atanma umuduyla bekliyor. Bu kadar orman mühendisinden sadece 100- 150 kişinin atanması sizce adalet mi?

************************************************************

SAYIN BAKANIMIZ FATMA ŞAHİN 3BİN AİLE DANIŞMANI ALINACAK DEDİNİZ EKİM AYINDA GAZETELERE VERDİĞİNİZ DEMEÇLERDE

"Aralıkta teorik, ocakta ise pratik eğitimlerden geçirilecek olan danışmanlar Mart 2012'de göreve başlayacak" demişsiniz. Ama Ocak ayı bitti, ortada ilan yok.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/devlet-2-bin-lira-maasla-is-verecek/ekonomi/ekonomidetay/27.10.2011/1455904/default.htm

3 bin kişilik aile danışmanlığı alımına ne oldu?

***************************************************************

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber