2 Şubat 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

02 Şubat 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl münasebetiyle Köşk'te yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarına yemek verecek. (13.30)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rixos Otel'de 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Tanıtımı ve Kooperatif Eylem Planı'nın açıklanacağı toplantıya katılacak. (12.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, UNICEF ile ortaklaşa Rixos Otel'de gerçekleştirilecek olan 'Çocuklara yönelik insani yardım girişimi 2012 Raporu' ve Türkiye'nin dünyada acil durumlar ve afete hazırlık alanlarındaki rolü'nün paylaşılacağı basın toplantısına katılacak. (10.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliğine iştirak ederek, sulak alanlarla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verecek. (11.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Tandoğan Keçiören Metrosu ile ilgili sözleşmenin imza törenine katılacak. (12.00)

Türkiye Diyanet Vakfı'nca eğitim görmeleri için Somali'den getirilen öğrenciler Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşılanacak. Törene Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılacak. (17.00)

Darbecilerin gönderdiği 'oğlun işkence görüyor' haberi anneyi öldürdü (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesinde yapılan işkencelerin cezaevleriyle sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Darbeciler, bir yandan cezaevindekilere işkence yaparken, bir yandan da ailelere yönelik psikolojik işkence uygulamış. Diyarbakır Cezaevi'nde üç yıl kalan Ömer Ulak, darbeciler tarafından annesine ?Oğlun işkence görüyor' diye haberler gönderildiğini anlatıyor. Ulak, görüşe gelen annesinin ise "oğlum seni dövüyorlar mı?" diye sürekli soru sorduğunu belirtiyor. Annesi üzülmesin diye bu soruya 'hayır' karşılığını verdiğini dile getiren Ulak, o dönem annesinin üzüntüden rahmetli olduğunu ifade ediyor.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'nin ev sahipliğinde Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral'in katılımıyla Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu Toplantısı yapılacak. (10.30)

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bursa Valiliği ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, belediye ve parti teşkilatını ziyaret edecek. (12.00-18.00)

NATO Savunma Bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geliyor. Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın temsil edeceği toplantı iki gün sürecek.

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'den bir grup Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde temaslarda bulunacak.

Rusya'da perakende sektöründe mağazalaşarak büyüyen Türk markası Colin's 140 milyonun üzerinde nüfusun bulunduğu ülkede iki kişiden birine markasını satmayı başardı. 2011 sonu itibari ile Rusya genelinde 180 mağazaya ulaşan Colin's'in hedefi her Rus'a iki Colin's ürünü giydirmek. 2012 sonunda 200 mağazaya ulaşacak Colin's, Rusya genelinde 1500 kişiye de istihdam sağlayacak.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta Sivasspor-Kayserispor, Samsunspor-Fenerbahçe, Manisaspor-Eskişehirspor ve Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (18.00/20.30)

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan gelişmeler takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber