Köşk'teki zirveden hakim ve savcılara zam müjdesi çıktı/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen yemekli zirveye katılan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, zirvede neler konuşulduğunu Habertürk muhabiri Yasemin Güneri'ye anlattı

Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen zirveye katılan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, zirvede neler konuşulduğunu Habertürk muhabiri Yasemin Güneri'ye anlattı. Kullukçu, 12 bin hakim ve cumhuriyet savcısına zam müjdesi verdi.

İşte Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun Yasemin Güneriye yaptığı açıklamalar;

"Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay olarak müşterek bir talebimiz vardı. Yargı üyelerinin maaşlarında iyileştirme isteğimiz vardı. Bu konuyu biz daha önce sayın Başbakan'a arz etmiştik. Özellikle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan zamla birlikte diğer yargı üyelerinin aleyhinde bir durum oluştuğunu belirtmiştik sayın Başbakan'a. Bunları bu toplantıda da gündeme getirdik. Anlayışla karşıladıklarını hissediyorum.

Bu konuda bir çalışmanın başlatıldığını ya da hazırlandığı konusunda bilgi sahibi oldum. Anadolu'daki arkadaşlarıma da bu konuda bir sonuç alacağımızı iletebilirim.

Yaklaşık 12 bin hakim ve cumhuriyet savcısına yakın bir zamanda zam müjdesi verileceğini ümit ediyorum.Çankaya Köşkü'ndeki zirveden bunun olamayacağı yönünde bir sinyal almadım. Olumsuz bir tepki almadığımızı da çok net bir şekilde ifade edebilirim. Ama şüphesiz bir çalışmayı da gerektiriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber