MEB: Öğretmen atamalarında iki alanda hiç başvuru olmadı/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Şubat 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağırlıkla doğu illerini kapsayan atamalar için 79 bin başvuru yapıldı ama sayı 15 bin 934'te kaldı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 'Atama yapılacak illeri belirlerken öngörümüz üzerinden 17 binin tamamına talipli öğretmen adayı arkadaşlarımız vardı, fakat 2 alanda hiç başvuru olmadı, 5 alanda da beklenenden daha az başvuru oldu' dedi.

DİN KÜLTÜRÜNE İLGİ AZ

Çolak'ın konuşmasında belirttiği başvuru yapılmayan iki alanın 'gemi kaptanlığı' ve 'harita tapu kadastro' olduğu öğrenilirken yetersiz başvuru olan alanların başında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği olması dikkat çekti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği için 783 kontenjan ayrılmasına rağmen yapılan başvuru sayısı 466'da kaldı. Bu alanda KPSS'ye giren 3 bin 473 potansiyel öğretmen adayı bulunuyordu.

KİMİ 'DOĞU İSTEMEDİ' KİMİ BEKLİYOR

Kimi adayların ise atanacak iller arasında depremin vurduğu Van ile Şırnak, Bingöl gibi doğu illerin yer alması nedeniyle başvurmadığı belirtiliyor. Bazı adaylar batı illerini de kapsayan Ağustos atamasını bekledikleri için binden fazla kadro boş kaldı. Öğretmenler 6 Şubat'ta göreve başlayacak.

Bundan sonra 'bedenci' Filiz Hoca

ATAMALAR öğretmenleri sevinç gözyaşlarına boğdu. Şanlıurfa Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmenliğine atanan Filiz Eryol, '3 yıldır bekliyordum. Urfa merkez olması iyi oldu. Gaziantep'te yaşıyorum. Atandığım için çok sevinçliyim, ilk olarak eşimi aradım. Eşim de Van Erciş'te stajyer beden eğitimi öğretmeni. Stajyerliği bitince eş durumundan tayin olup gelecek.

ASLAN PAYI URFA'YA

15 bin 934 atamanın 2 bin 250'si Şanlıurfa'ya, bin 245'i Diyarbakır'a, bin 153'ü Gaziantep'e yapıldı. En az atama yapılan üç il ise 59 atamayla Tunceli, 122 atamayla Bayburt ve 125 atamayla Ardahan oldu. Depremin vurduğu Van'a yapılan atama sayısı ise bin 15.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber