Eğitim Sen'e beraat...

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'in kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin 8 Aralık 2004'te Kadıköy'de eylem yaptıkları iddiasıyla yargılanan 56 kişi, ilk duruşmada beraat etti.

Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan bazıları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, davaya konu olay sırasında polislerin aşırı güç kullandığını ileri sürerek, sanıkların ?2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmediğini? savundular.

Sanıkların eylemleri, ?kamuoyu oluşturmak amacıyla? gerçekleştirdiğini ifade eden avukatlar, müvekkillerinin beraatini istediler.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı da, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlemedikleri görüşünde olduğunu belirtti.

Kararını açıklayan hakim, aralarında sendikanın bazı şube yöneticilerinin de bulunduğu 56 sanığın beraatine hükmetti.

DİNÇER, ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, duruşma öncesinde adliye önünde, KESK Genel Başkanı Sami Evren ile Eğitim-Sen üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın açıklaması yaptı.

Dinçer, Eğitim-Sen'in kapatılmasına ilişkin açılan dava ile ilgili olarak Kadıköy'de 8 Aralık 2004'te bir yürüyüş tertiplediklerini söyledi. Dinçer, ?Eylem hepimizin, herkesin ortak isteklerini ifade etmek içindi. Polisin, Kadıköy Altıyol'da başlattığı müdahale ile pek çok arkadaşımız yaralandı. Yargılanmasına başlanan, yine bu mağdurlar oldu? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber