FATİH Projesi Yozgat'ta iki okulda uygulanmaya başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 19:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından pilot bölge olarak 17 ilde 52 okulda uygulamayan konulan FATİH Projesi kapsamında, Yozgat'ta da Anadolu ve Fen Lisesi'ndeki öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

MEB tarafından, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı ikinci yarısı itibariyle pilot bölgelerde uygulanmaya başlayan FATİH Projesi, Yozgat'ta bugün başladı.

FATİH Projesi'nin uygulandığı Türkiye genelindeki 52 okuldan birisi olan Yozgat Anadolu Lisesi'nde, Okul Müdürü Adil Arslan ve Fatih Projesi İl Koordinatörü Hakan Mete tarafından 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Okul Müdürü Adil Arslan, tablet bilgisayar dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, fırsatları artırma teknolojiyi iyileştirme projesi kapsamında 17 ilde ve 52 okulda uygulanmakta olan etkileşimli tahtaların okullarında kurulduğunu söyledi. Arslan, "Şu an itibariyle 5 tane etkileşimli tahta kurulmuş olup, ilerleyen bir aylık zaman diliminde bu 27'ye çıkacaktır. Bütün sınıflar ve laboratuvarlarımız etkileşimli tahta ile donatılmış olacaktır. Teknoloji vasıtasıyla bilgiye ulaşacağız. Bilgi güçtür, bilgi kuvvettir. Bu yönüyle de bilgi gücünü alarak memleketimizin kalkınmasına ve ilerlemesine imkan sağlanacağını düşünüyoruz." dedi.

FATİH Projesi Yozgat İl Koordinatörü Hakan Mete de projenin tablet bilgisayarın kullanılacağı pilot uygulamasında, 17 il ve 52 okulda, 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldığını söyledi. Mete, şöyle dedi:

"Proje, Yozgat'ta iki ortaöğretim okulumuzda uygulanıyor Bu kapsamda Şehitler Fen Lisesi ve Yozgat Anadolu Lisesi'nde uygulanacak. Şehitler Fen Lisesi'ne 4, Yozgat Anadolu Lisesi'nde 5 olmak üzere toplam 9 sınıfa akıllı tahta dediğimiz etkileşimli tahtalarımız kuruldu. Bunun akabinde Şehitler Fen lisesinde 104 öğrenciye, Yozgat Anadolu Lisesi'nde 148 öğrenciye tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Bugün itibariyle ilimizde 2 okulda Fatih Projesi faaliyete geçmiştir.'' diye konuştu.

Öğrenciler de tablet bilgisayarlar sayesinde çanta ve kitapları taşımaktan kurtulduklarını belirterek, ?Okul olarak çok şanslıyız. Tablet bilgisayarlarla derslerimize daha iyi çalışacağız, aradığımız bütün bilgileri bu tablette bulabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber