Çalışan anneler için sanayi bölgelerine kreş açılacak/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVLÜT KARABULUT

Devlet, sayıları her geçen gün artan çalışan annelere destek olmak için kolları sıvadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında sanayi bölgelerine kreş açılacak. Çalışan anneler, çocuklarını bu kreşlere gönderebilecek.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çalışan annelere müjdeyi verdi. İki bakanlığın imzaladığı 'Kadın İstihdamının Artırılması Protokolü'yle organize sanayi bölgelerinde (OSB) kreşler açılacak. Kreşler, ilk olarak çocuklu kadın çalışan sayısının yoğun olduğu tekstil ve hazır giyim gibi sanayi bölgelerinde hayata geçirilecek.

Projeyi tanıtan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, ülkenin ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşması için gençler ve kadınlar başta olmak üzere, bütün nüfusun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ergün şöyle konuştu: "Bugün imzalayacağımız protokolle aynı zamanda Girişimcilik Konseyi'nin önemli hedeflerinden birisini de hayata geçirmiş oluyoruz. Bu hedef, kadın girişimciliği ve özürlü girişimciliği başta olmak üzere tematik alanlarda özel çalışmalar yapmayı gerektiriyor. Bugüne kadar girişimcilik eğitiminden ve girişimcilik desteklerinden yararlananların yüzde 45'i, yani neredeyse yarısı, kadınlardan oluşuyor. İmzalayacağımız protokol, bizim bu konuda yaptığımız çalışmaları hem nicelik hem de nitelik açısından çok daha üst bir seviyeye taşıyacak. Bu yıl ilk kez 'Yılın girişimcisi', 'Yılın kadın girişimcisi', 'Yılın KOBİ'si gibi birçok kategoride ödüller vereceğiz. OSB'lerde kreş açılmasını teşvik ederek ve bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparak, kadın istihdamını artıracağız. Kreşleri ilk olarak çocuklu kadın çalışan sayısının yoğun olduğu tekstil ve hazır giyim gibi sanayi bölgelerinde hayata geçireceğiz."

Kendisinin de özel sektörde 15 yıl mühendislik yaptığını ve 2 çocuğu bulunduğunu hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Hem anne olarak hayatımızı devam ettirmemiz, hem kariyer yapmamız hem ekonomi hem sosyal hayat içinde olmamız gerek. Bunun için çalışan kadının yaşamını kolaylaştırmamız lazım." dedi. Şahin, şöyle devam etti: "Özellikle çocuklu, çalışan kadınların yaşamını kolaylaştıracak şekilde, onların hem çocuklarına iyi, güvenli şekilde bakacağımız, bu şekilde de kadınların iş veriminin artacağı bir hayatı sağlamak istiyoruz. Bu, daha çok kadın çalıştıran OSB'lerde başlamak üzere bütün Türkiye'de genişleteceğimiz bir model."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber