Bakan Şener, trafikte imtiyazlılar listesine tepkili

Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmtiyaz arayışında olanların taleplerinin bitmediğini söyleyen Devlet Bakanı Şener, ''Sivil ya da bürokrat birçok kurum öyle bir dokunulmazlık zırhı ile korunmaktadır ki, aklınız durur" dedi

İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlara trafikte "imtiyaz" sağlayan kararı tepki topladı. Esenboğa Havalimanı'nda karşılaştığı bir olayı anlatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, imtiyaz arayışında olanların taleplerinin hangi noktalara ulaştığını gözler önüne serdi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi toplantısına katılan Abdüllatif Şener, dokunulmazlıklarla ilgili olarak ilginç tespitlerde bulundu. Esenboğa havalimanında karşılaştığı bir olayı anlatan Şener, şunları söyledi: "Bir gün Esenboğa'da uçağa binmek için beklerken, bir yargı mensubu bağıra çağıra yanıma geldi. Havalimanında görevli polis memurlarının çantasını aramak istediklerini, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Oysa ben bile sürekli x-ray cihazından geçerim. Çantamı da bu cihazdan geçiririm. Dünyanın her yerinde de uçaklara binenler, ayrı bir takım güvenlik kontrollerinden geçerler. Derdi daha fazla imtiyaz elde etmek olanların bu taleplerini hangi noktalara getirdiğini siz anlayın." Anayasa ile sadece milletvekillerine dokunulmazlık sağlandığını anlatan Şener, "Ancak, sivil ya da bürokrat bir çok kurum öyle bir dokunulmazlık zırhı ile korunmaktadır ki, aklınız durur. Yazılı olmayan pek çok kural bu kişiler için vardır" diye konuştu.

TAZMİNAT DAVASI AÇAMIYORUZ
Milletvekili dokunulmazlığı konusunun bazı kesimler tarafından fazla büyütüldüğünü anlatan Şener, "Bir milletvekili hakkında tazminat davası açılabilir. Ama bazı kesimlerin dokunulmazlıkları o kadar fazladır ki, bunlar hakkında tazminat davası bile açamazsınız. Bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bizim hakkımızda çok kötü sözler sarfetmişti. Biz bu kişi hakkında tazminat davası bile açamadık" dedi. Türkiye'de henüz taşların yerli yerine oturmadığını ifade eden Şener, milletvekili dokunulmazlığının şu anda kaldırılmaması gerektiğini de ilginç bir örnekle dile getirdi. Şener, "Diyelim ki TBMM'de önemli bir kanun tasarısı görüşülüyor. 2-3 milletvekilinin oy kullanması da sonucu etkileyecek ve oylama yarın yapılacak. Bu akşam 2-3 milletvekilinin dokunulmazlıkları olmaması halinde göz altına alınmayacağını kim garanti verebilir? Şahsen ben veremem" diye konuştu.

Kimlere dokunamıyoruz? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde trafik dokunulmazlığına sahip meslek grupları:
* Anayasa Mahkemesi üyeleri ile raportörleri,
* Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri ve savcıları,
* Danıştay üye ve tetkik hâkimleri ile savcıları,
* Sayıştay üyeleri
* Askeri tüm hâkim savcılar
* Milletvekilleri ve diplomatik görevde bulunanlar.

D.B. Tercuman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber