Kültür ve Turizm Bakanlığı, iki bakanlığın birleştirilmesinden sonra havuza düşen ve bu nedenle evde oturmak zorunda kalan personel için önlem aldı.

Haber Giriş : 29 Ağustos 2003 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür ve Turizm Bakanlığı, iki bakanlığın birleştirilmesinden sonra havuza düşen ve bu nedenle evde oturmak zorunda kalan personel için önlem aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, iki bakanlığın birleştirilmesinden sonra merkez, taşra teşkilatları ile yurtdışı temsilciliklerinde kadroların teke indirilmesiyle havuza düşen ve bu nedenle evde oturmak zorunda kalan personel için önlem aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir dönem Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin (HAGEM) kullandığı Mithat Paşa Caddesi'ndeki binasının iki katını kadrolarına uygun 'yeniden görevlendirme' bekleyen üst düzey personelinin kullanımına açıyor. İsimlerinin yazılmasını istemeyen çok sayıda bürokrat, bu yöntemle sadece yerlerinin belli olacağını söylediler. Yasanın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurt genelindeki sanat galerilerini de kapsadığı ortaya çıktı.

Galeri müdürleri de var

Birleşme yasasının geçici ikinci maddesiyle kadroları düşen personel arasında müsteşar yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve üst düzey bürokratların yanı sıra Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı galeri müdürlerinin de bulunduğu öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise 'Trilyonluk Ev Koltukları' haberinden bir gün sonra, 'Haberle ilgili bakanlığımızın görüş ve açıklamaları' vurgusuyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, merkez teşkilatından havuza düşen 106 personelin APK Kurulu'nda görevlendirildiği, 39 kişinin ise bakanlığın çeşitli hizmet birimlerinde çalıştıkları belirtildi. Taşra teşkilatındaki görevlendirmelerin ilgili valiliklar tarafından yapıldığı doğrulanırken, APK Başkanlığı veya başka bir birim ve makam tarafından hiçbir personele 'evde oturun' talimatı verilmediği kaydedildi.

akşam




Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber