Sağlık Bakanlığı'ndan 'Türk doktor Nobel alsa ödülü 140 lira' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, üniversitelerin Ek Ödeme Yönetmeliğinin, YÖK tarafından hazırlandığını ve YÖK tarafından yürütüldüğünü belirterek, ''Bakanlığımızın yönetmelik ve uygulamaları ile herhangi bir ilgilisi bulunmamaktadır'' açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden, bugün bir gazetede ''Türk Doktor Nobel Alsa Ödülü 140 Lira'' başlığı ile yer alan ve Bakanlıkla ilişkilendirilen haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Üniversitelerin araştırma ve uygulama hastanelerinde uygulanan ek ödeme sisteminin, 18 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren Yönetmelik ile saptandığı belirtilen açıklamada, ''Bu yönetmelikte Bilimsel Faaliyet Puanının üniversitelerin yönetim kurulları tarafından belirleneceği belirtilmiştir. Üniversitelerin Ek Ödeme Yönetmeliği, YÖK tarafından hazırlanmıştır ve hâlihazırda YÖK tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla söz konusu haberde ifade edildiği gibi Bakanlığımızın yönetmelik ve uygulamaları ile herhangi bir ilgilisi bulunmamaktadır'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber